Някои приложения и функции няма да работят с 4.4 KitKatБлизо

...
Някои приложения и функции няма да работят с 4.4 KitKatБлизо
Коментари Харесай

Милиони стари устройства с Android ще останат без Google Play услуги

Някои приложения и функционалности няма да работят с 4.4 KitKat

Близо 30 милиона смарт телефони, таблети и други устройства под Android 4.4 KitKat скоро ще станат безполезни или с лимитирана функционалност (снимка: Android.com)

От идващия месец десетки милиони устройства, работещи с операционната система Android 4.4 KitKat, ще бъдат изключени от услугите на Гугъл Play. Някои приложения от формалния онлайн магазин към този момент няма да се актуализират, до момента в който други въобще няма да могат да работят.

Гугъл разгласи Android 4.4 KitKat през септември 2013 година и все още платформата е мощно остаряла. „ Оттогава въведохме доста новаторски усъвършенствания и функционалности в Android, които не са налични в KK “, споделя в изказване Гугъл.

Днес Android KitKat на практика не се употребява на работещи устройства. „ Към юли 2023 година броят на дейните устройства на KK е по-малко от 1%, защото от ден на ден консуматори надграждат до най-новите версии на Android. Следователно, в бъдещи издания на услугите на Гугъл Play, ние към този момент няма да поддържаме KK “, прибавя компанията.
още по темата
В историята на Android версия KitKat остави забележима диря. През 2013 година тя получи високи оценки за нараснала продуктивност на системата и банален интерфейс. Първият телефон на тази платформа беше Гугъл Nexus 5.

В международен мащаб Android работи с към 3 милиарда устройства, съгласно Business of Apps. Така че „ по-малко от 1% “ значи по-малко от 30 милиона смарт телефони, таблети и други устройства, които в този момент ще имат лимитирана функционалност или ще станат изцяло безполезни.

Краят на поддръжката значи, че някои приложения и функционалности към този момент няма да работят на устройства с Android 4.4 KitKat. Става въпрос за услуги на Гугъл Play като местонахождение и картографиране, обработка на заплащания, единично влизане за услуги и приложения на трети страни и други Следващата подред версия е Android 5.0 Lollipop, показана през 2014 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР