Някои потребители на Windows ще имат проблеми с Wi-Fi достъпа

...
Коментари Харесай

Актуализация на Windows вади от строя Wi-Fi точките за достъп


Някои консуматори на Windows ще имат проблеми с Wi-Fi достъпа след следващата актуализация
(снимка: CC0 Public Domain)

Поредната актуализация за Windows 10 и Windows 11, която Microsoft пусна преди броени дни, може да разстрои работата на Wi-Fi точките за достъп. Става въпрос за „ кръпката ” с показател KB5014697.

Когато е обвързван към Wi-Fi точка за достъп, компютърът или преносимият компютър, който е получил тази актуализация, губи връзката си с интернет и към този момент не може да се свърже с мрежата, заяви Neowin. Microsoft към момента няма решение на казуса, тъй че всичко пада върху плещите на потребителите.

В Windows 10 и Windows 11 опцията за изключване на автоматизираните систематични актуализации не е налична по дифолт. Това може да стане посредством редактиране на систематичния указател, групови политики или потребление на профилиран програмен продукт.

Междувременно, уебсайтът на Microsoft осведоми, че казусът визира освен операционните системи Windows 10 и Windows 11. Под риск са също Windows 8.1 и Windows 7 и редица сървърни версии на Windows, като се стартира от Windows Server 2008.

Microsoft е наясно с проблематичната обстановка. Актуализацията KB5014697 беше пусната на 14 юни 2022 година и единствено два дни по-късно компанията поправя формалната страница на Windows Status Dashboard, където заяви за проблем с Wi-Fi точките за достъп след инсталиране на кръпката.

Засега има единствено едно 100% работещо решение – възбрана за инсталиране на KB5014697 благодарение на спомагателни дейности в операционната система. Потребителите, на чийто компютър към този момент е конфигурирана тази актуализация, могат да опитат да я отстранен посредством общоприетите принадлежности на Windows.
още по темата
Например, в Windows 11 22H2 това става посредством секцията Windows Update в приложението „ Настройки ”. Там би трябвало да намерите секцията „ Деинсталиране на актуализации ”, където можете да изберете мечтаната промяна и да кликнете върху бутона „ Изтриване ”.

Microsoft, от своя страна, предлага още по-радикален метод за справяне с казуса. Компанията прикани потребителите да изключат функционалността за Wi-Fi гореща точка и да намерят различен метод да се свържат с интернет от компютър или преносим компютър.

Разработчиците към този момент търсят повода за нежеланието на компютрите под Windows 10 и Windows 11 да работят с Wi-Fi точка за достъп и нейното премахване. „ В момента проверяваме и ще предоставим решение в идната актуализация ”, се споделя в уеб страницата на Microsoft.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР