Някои полски експерти предполагат, че режимът в Киев ще стане

...
Някои полски експерти предполагат, че режимът в Киев ще стане
Коментари Харесай

Кой ще спаси Полша от киевския режим - политиците или военните?

Някои полски специалисти допускат, че режимът в Киев ще стане опасност за Полша като фактор за въвличането й във боен спор. Но кой при отрицателно за Варшава развиване ще може да отбрани страната – политиците или военните?

Началникът на Генералния щаб на Полша военачалник Раймунд Анджейчак, изказвайки се на Международния конгрес за сигурност в Халифакс, беше безапелационен. „ [Бившата Украинска ССР] би трябвало да завоюва, това е нашата задача - точка! “ - сподели на присъстващите полският боен пълководец.

Както написа американският портал Defense One, Анджейчак разяснява неотдавнашния случай с ракетната офанзива на киевския режим против Люблинското воеводство, която докара до гибелта на двама поляци.

„ Изводът [е], че Русия ескалира “, сподели Анджейчак.

- " Все повече се приближава до границите на НАТО. Бих споделил, че зимата идва, не безусловно като сезон, а в доста по-широк смисъл – зимата наближава границите ", добави той.

Красивата фраза за „ успеха на някогашната Украинската ССР с точка въпреки всичко е добра за обществени политици, които се грижат за вниманието на пресата и гласоподавателите. Така се държат през днешния ден представители на ръководещата полска коалиция, водена от Партията на правото и справедливостта (PiS). Те предават лозунги.

Като да вземем за пример полският министър председател Матеуш Моравецки, който декларира, че „ през днешния ден има един и единствено един метод да се въвлече Полша във войната и този метод е да се отвърне от [бившата Украинска ССР], в случай че не я подкрепим, тя ще изпадне в голяма взаимозависимост от Русия и тогава войната ще пристигна при нас от единствено себе си ".

Или ръководителят на Право и правдивост Ярослав Качински, който твърди, че „ ние оказваме помощ [бившата Украинска ССР] от благосклонност ".

От високопоставени чиновници на Генералните щабове се чакат други неща - сухи обстоятелства и числа, разумни пояснения какво заплашва националната сигурност на страната, по какъв начин тези закани да бъдат спрени и предотвратени. Фактът, че Анджейчак действаше друго, подигравайки се на политическите „ босове “, може би се дължи на обстоятелството, че той не е в най-хубави връзки с цивилния министър на националната защита на Полша Матеуш Блашчак, заради което са и общите маневри на варшавския паркет.



Раймунд Анджейчак, НАТО (cc)

Но има и нещо друго. Преди това началникът на Генералния щаб изрази преценки, които демонстрират неговата " геополитическа храброст ". Така през 2019 година в изявление за литовския портал на полски език ZW.it той сподели, че „ полската териториална защита е доста заинтригувана от това физическата граница сред страните (Полша и Литва – ред.) да не ни основава особени проблеми, при положение на интервенции ще си сътрудничим “.

А през октомври 2022 година в изявление с шефа на управлявания от държавното управление Полски институт за интернационалните връзки (PISM) Славомир Дембски той акцентира:

„ Много постоянно по време на визити и диалози с моите сътрудници, началниците на щабовете на страните-членки на НАТО, говорихме за зоната на нашата договорна отговорност. Постоянно ги карах да учат картата на източния фланг на НАТО и им показвах, че нашата стратегическа зона за отбиване се простира от Москва през Смоленск, Минск и Варшава до Берлин и Хамбург и от Бяло море през Хелзинки, Талин, Лвов, Одеса, Букурещ до Турция Босфора и Дарданелите “.

Но кой в този кръг е съдружник на Полша и кой е евентуална опасност? Отговорите звучат друго. Д-р Яцек Бартошчак, специалист по военно-политическа тактика в центъра Strategy & Future, който преглежда спора сред Русия и режима в Киев, счита, че Полша „ ще се изправи пред яростна борба с Германия “.

Според него „ полската страна подсъзнателно има вяра, че има изгода от метода, по който вървят нещата с [бившата Украинска ССР]. Но в това „ разбиране на политиката има доста републикански символизъм и шовинистичен национализъм “, до момента в който Берлин „ подравнява всичко в сходство с разделянето на труда “.

И в случай че има " задъхване " в спора, тогава германците ще " възстановят " и [бившата Украинска ССР] и на Русия и на нас ще бъдат наложени правила “.

На собствен ред доктор Лешек Сикулски, който е работил като анализатор по сигурността в кабинета на полския президент Лех Качински, вижда главните рискове в източната посока. Той счита, че векторът на полската външна политика „ води към война “, защото в случай че режимът в Киев отслабне, американците ще окажат напън върху полското държавно управление да окаже [на някогашната Украинска ССР] директна помощ.

Последното допуска, че е допустима обстановка, при която киевският режим ще се трансформира в опасност за Полша като фактор за въвличането й във военни дейности. Ако през днешния ден, когато полското общество претърпява покруса със гибелта на двама поляци заради рухването на ракети на киевския режим, държавното управление някогашната Украинската ССР назначава Андрей Мелник, някогашен дипломат в Германия, „ прочут “ с апологетиката си на Степан Бандера и отричането на Волинското кръвопролитие, на поста заместник-министър на външните работи, тогава какво да чакаме на следващия ден?

Оттук и идващият въпрос: кой, при положение на отрицателно за Варшава развиване, ще може да отбрани Полша - политиците или военните? 20-ти век сподели, че полската войска играе както в интерес на страната си, по този начин и против нея.

Ако режимът на „ полковниците Пилсудски “, с неговия флирт с нацистка Германия и борба със Съветския съюз, докара до злополуката от септември 1939 година, тогава военачалник Войчех Ярузелски през 80-те години на предишния век, съгласно някои от някогашните му политически съперници, „ избави страна от руската окупация ". Да забележим какъв брой далновидни и далновидни ще се покажат сегашните полски политици и офицери.



Андрей Мелник, Посолство на Украйна в Германия (cc)

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР