Някои подобрения в смартфоните крият риск за поверителността на потребителите(снимка:

...
Някои подобрения в смартфоните крият риск за поверителността на потребителите(снимка:
Коментари Харесай


Някои подобрения в смартфоните крият риск


Някои усъвършенствания в смарт телефоните крият риск за поверителността на потребителите
(снимка: CC0 Public Domain)

Американският чипмейкър Qualcomm показа новия си процесор Snapdragon 8 Gen 1 за флагмански смарт телефони, като разкри забавни благоприятни условия на камерата. Това обаче разтревожи наблюдаващите на пазара.

Става дума за функционалността „ always-on ” (винаги включена), която разрешава на предната камера постоянно да е „ нащрек ”. Така да вземем за пример, камерата услужливо ще ви помогне да отключете телефона си единствено с взор, преди даже да го вдигнете, или неотложно ще го заключи, в случай че лицето ви изчезне от полезрението на датчика.
още по темата
Тази функционалност звучи плашещо и може да навреди на поверителността, предизвести. Разбира се, опцията да отключите телефона си единствено с един взор може да бъде комфортна, изключително в случай че ръцете ви са мръсни. Въпреки това, поверителността също би трябвало да се има поради.

Qualcomm съпоставя постоянно включената камера с непрекъснато включените микрофони, които се употребяват в телефоните от години. Тази функционалност е потребна при.

За благополучие, американската компанията увери, че потребителите ще могат да деактивират функционалността за постоянно включена камера. Най-важното е всички хора да бъдат осведомени и сами да решат дали си коства да рискуват своята с непрекъснато включен датчик.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР