Някои палестинци, които са избягали от домовете си в северната

...
Някои палестинци, които са избягали от домовете си в северната
Коментари Харесай

Някои разселени жители на Газа се завръщат на север въпреки рисковете, казва ООН

Някои палестинци, които са избягали от домовете си в северната част на Газа, стартират да се завръщат заради тежката обстановка на юг, споделя почитан чиновник на Организация на обединените нации.

Израел сподели на 1,1 милиона поданици на град Газа и други северни региони да изоставен поради личната си сигурност предходната седмица.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Но служителят на Организация на обединените нации сподели, че се борят да намерят заслон, храна и питейна вода на юг.

Управляваното от Хамас здравно министерство също сподели, че стотици са били убити там при израелски въздушни удари през миналия ден.

Израелската войска сподели, че е блъснала стотици военни цели, принадлежащи на Хамас в цяла Газа, защото ускори въздушната си акция преди предстояща сухопътна атака.

Сега се оповестява, че повече от 5000 души са били убити в Ивицата, съгласно ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето, откогато Израел стартира своята бомбардировка в отговор на невиждана трансгранична офанзива от Хамас на 7 октомври, при която минимум 1400 души бяха убити и 222 взети за заложници.

Израел също спря електричеството и по-голямата част от водата и спря вноса на храна и медикаменти, макар че позволи няколко десетки филантропични камиона през египетския Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафах от събота.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР