Някои отбори от Първа лига вече се възползваха от отпускането

...
Някои отбори от Първа лига вече се възползваха от отпускането
Коментари Харесай

Стартира тестването на играчите за Covid-19, БФС предупреди, че няма да е пъдар

Някои тимове от Първа лига към този момент се възползваха от отпущането на ограниченията и започнаха тренировки. Официално това трябваше да стане през днешния ден, а министър Красен Кралев разгласи, че груповите занимания ще започват на 15 май. Оказа се обаче, че клубовете не са в провинение и не са нарушили нищо с дейностите си.

" Не можем да бъдем и пъдари за клубовете. Който желае да ги следи, дано да го прави. Доколкото съм осведомен става дума за самостоятелни тренировки за физическа подготовка навън, които са позволени. Има ли значение дали ще го вършат в стадиона или ще скачат вкъщи? Видяхте по какъв начин се контузи Пламен Илиев от Лудогорец. Тези неща ги вземат решение кондиционните треньори ", разяснява секретарят на Медицинската комисия на БФС - доктор Михаил Илиев.
Днес БФС ще изпрати до клубовете заповеди, които ще би трябвало да бъдат изпълнявани, с цел да може да бъде възобновен подготвителния развой. Стартира и тестването на играчите и треньорите с PCR. Както е известно, БФС ще отпуска за задачата 100 000 лв..

" Отборите от Първа и Втора лига ще получат по 30 теста за футболистите си ", разяснява доктор Илиев за " Меридиан Мач ".

Не по този начин обаче стоят нещата с другите публични лица, които ще участват на мачовете, когато ще бъде възобновено шампионата. На този стадий е заложено това да се случи на 5 юни. Делегатите на БФС, съдийските наблюдаващи и самите рефери ще би трябвало да платят от джоба си тестванията. Отборите пък ще би трябвало да сторят същото за чиновниците си, които директно ще вземат участие при провеждането на срещите. По рекомендация тези над 65 години не би трябвало да имат досег до футболистите. Ако това невероятно, то те би трябвало да са на най-малко 7 метра от тях.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР