Някои от водещите рефери у нас дадоха говориха след края

...
Някои от водещите рефери у нас дадоха говориха след края
Коментари Харесай

Кабаков: Ролята на съдиите в борбата за шампионската титла трябва да е нулева

Някои от водещите рефери у нас дадоха приказваха след края на съдийския семинар преди подновяването на шампионата. Един от хората, които се явиха пред медиите, бе най-хубавият български арбитър - пловдивчанинът Георги Кабаков.
Прочетете още
„ Както всички футболни тимове също прекосяваме през цикъл на подготовка. Днес завърши семинара на съдиите. Вярвам, че сме готови за идния сезон и ще се постараем да дадем всичко от себе си, с цел да вземем съответните решения на терена “, сподели Кабаков.

„ Акцентът беше върху обстановки, които са дискусионни – играта с ръка в наказателното поле, произшествия в наказателното поле, произшествия със сериозността на нарушаванията. Преди седмица бях в Кипър на Елит семинар. Сега ги видяха и тук нашите съдии. Вярвам, че се работи в вярната тенденция да надграждаме. Семеен кодекс са оценили това къде имаме позволени недостатъци и подчертават върху тях. Всеки човек се учи от грешките си, от грешките на сътрудниците. Анализираме обстановки, които са добре готови от Семеен кодекс и най-важното, което си поставихме е, когато напуснем лекционната зала, всеки един да мисли по еднакъв метод за дадена обстановка. Ако равнището на интервенция не е едно и също от всички съдии, ще имаме проблеми и дадени обстановки ще се дискутират по-широка. Борим се постоянно равнище на интервенция за да минимизираме тези обстановки като неточности или дискусионни обстановки.

„ Ролята на съдиите в битката за шампионската купа, би трябвало да е нулева. За мен не е значимо дали ще изсвирвам среща от Първа, Втора лига или в Европа. Нашето равнище на подготовка и метод на мислене е същото като на професионалните съдии. Всеки от нас има лична специалност и се стараем да даваме идентични условия. Това, което мога да пожелая на мен и сътрудниците ми е да нямат никакво отношение за това кой ще бъде първенец.

„ Със сигурност това, което не е очевидно за обществеността е един доста нескончаем развой на работа. Анализираме обстановки. Ние изхождаме от техническото решение на терена. След което доближаваме до това дали е належащо да има ВАР интервенция или не. Работим по връзката. Минимизираме времето за ВАР интервенция, с цел да се доближим до УЕФА. Опитваме се да следваме равнището на ВАР в Европа, като се изключи Англия, където нещата са малко по-различни. Да, съгласно ВАР протокола всеки гол се преглежда детайлно, с цел да се уверим, че решението е правилно. Когато сме във вана и когато е належащо да се вземат решения под стрес, някой път за нас това са секунди, само че за вас минути. Няма по какъв начин да не бъде прегледан гол. В разследване на инструкциите, които получихме да бъдем оптимално прецизни с продължението, тъй като знаем, че това е един от настоящите проблеми сега. Ще се постараем да дадем съответното продължение във всяка среща.

Той сподели, че записите от диалозите сред съдиите, които се появяват от огромните европейски шампионати не са оповестени по формален метод. „ По изключение може да бъде оповестено и при нас, само че този въпрос не е към нас. Няма такава публична процедура “, съобщи Георги Кабаков.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР