Някои от тях могат сериозно да съсипят здравето ви и

...
Някои от тях могат сериозно да съсипят здравето ви и
Коментари Харесай

Всички слагаме тези неща в съдомиялната, а не трябва! Много е опасно!

Някои от тях могат съществено да съсипят здравето ви и да ви докарат рискови заболявания

Съдомиялната машина е едно от гениалните изобретения на индивида, предопределено да ни спести време и нерви. Но това не значи, че е допустимо в нея да се постави всичко, което ни се прииска. Оказва се, че има  няколко артикули и принадлежности, които по никакъв метод не трябва да попадат в нея. Някои от тях могат съществено да съсипят здравето ви и да ви докарат рискови заболявания!

Преса за чесън и решето

Тези кухненски такъми не са лесни за измиване. Изкушението да прехвърлите тази работа на съдомиялна машина е голямо, само че, уви, това въпреки всичко би трябвало да се извършина ръка.

Частиците чесън са по този начин слепени към ситото на пресата, че няма по какъв начин съдимиялната да се оправи с почистването й.

Със ситото обстановката е още по-лоша. Брашното да вземем за пример се трансформира в лепкава примес, която запушва дребните дупки. И освен. Тези останки от храна може единствено да навредят на вашата съдимиялна.

Кухненски ножове

Качественият нож не е на ниска цена наслаждение. И в случай че към този момент сте похарчили не дребна сума пари за закупуването на подобен значим детайл за всеки кулинарен гуру, внимавайте добре.

Под въздействието на абразивни препарати, ножовете бързо губят остротата си.

Антични кухненски съдове

Ако цените останалите от баба ви кухненски съдове и желаете да ги съхраните, то в никакъв случай не ги пъхайте в миялната машина. Те са направени във време, когато миенето благодарение на подобен апарат даже не е било планувано. Керамиката е доста друга от актуалната и рискувате да я повредите. Задължително мийте тези съдове единствено ръчно.

Пластмасови купи

Въпреки необятно публикуваното мнение, не всички пластмасови съдове могат да се мият в съдомиялна машина.

От температурата и химикалите на препаратите физичните свойства на пластмасата могат да се трансформират и да станат доста по-вредни. Винаги мийте пластмасовите кутии и купи на ръка. 

Дървени лъжици и дъски

Всички предмети, направени от естествена дървесина, не понасят нескончаем контакт с вода. Дъските за рязане, шпатулите и дървените лъжиците не са изключение.

Тези кухненски аксесоари е редно да се мият ръчно. Ако те престоят в миялната, то по-лесно ще се повредят, спукат или стартират да гният. 

Купи за животни

Това е постоянно срещана неточност, която се прави от притежателите на домашни любимци. Ако не желаете да донесете неприятности на здравето си, в никакъв случай не слагайте купичките на любимците си в съдомиялната.

Проучванията демонстрират, че повече от 60% от купите, предопределени за хранене на домашни любимци, са инфектирани със салмонела.

Бактерията устоя общоприет цикъл на миене в съдомиялна машина с лекост. Освен това, тя оцелява в доста гореща вода, разпространявайки се през отделенията на устройството и заразявайки всичко, което е там.

Кухненски принадлежности с незалепващо покритие

С изобретяването на незалепващи съдове за готвене, доста домакини почувстваха облекчение. На процедура обаче те се оказа доста капризни за разчистване.

Най-горният пласт, осигуряващ главните си свойства, не понася грубото влияние на твърди четки, абразивни препарати и принадлежности за хранене.

Както демонстрира практиката, високите температури в съдомиялната машина последователно унищожават покритието, тъй че производителите предлагат ръчно измиване на тези съдове.

Алуминий и мед

Съдовете от тези два метала не могат да устоят интензивно измиване в съдомиялната машина. Полираните повърхности губят блясъка си. На чиниите има драскотини и петна, които мъчно се отстраняват./jenata.blitz.bg
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР