Някои от тях дойдоха и с децата сиДесетки служители от

...
Някои от тях дойдоха и с децата сиДесетки служители от
Коментари Харесай

Служители от Областната администрация в Русе чистиха около Вазата

Някои от тях пристигнаха и с децата си

Десетки чиновници от Областната администрация в Русе се включиха в националната акция „ Да почистим България дружно “, която се организира за десета поредна година.

Някои от тях пристигнаха и с децата си. Преди към час те се събраха в региона на Парка на младежта. Целта е да се почистят колкото се може повече места, като фокусът е подложен върху региона към „ Вазата “, Алпинеума и по-замърсените алеи. Идеята за почистването на този регион бе дадена от регионалния шеф Анатоли Станев, заради това, че мястото е измежду обичаните за русенци пространства за отдих, а в същото време и едно от най-посещаваните места от туристите от страната и чужбина.

Това пък от своя страна е причина за по-голямо замърсяване на региона с битови боклуци. „ Искам да дадем персонален образец и по този метод да покажем безапелационната си гражданска позиция за една по-чиста природа “, съобщи Станев. Той означи още, че глобите за замърсяване на околната среда и за безразборното изхвърляне на боклуци на необособени места би трябвало да бъдат по-ефективни и доста по-сериозни. Според него е нужен е и доста по-сериозен надзор над индустриалните замърсители.

Тази година най-мащабната национална доброволческа самодейност се организира под наслов „ Подай ръка на природата “. Тя е ориентирана към персоналната отговорност и принос в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата. Всяка година участниците в „ Да почистим България дружно " са измежду най-активните в света. От своето основаване до момента най-емблематична доброволческа еко-инициатива у нас е получила поддръжката на над 2 500 000 доброволци от цялата страна.

За същия интервал по информация от Министерството на околната среда и водите са събрани близо 94 000 тона боклуци, което се равнява на повече от 200 изцяло заредени самолета „ Боинг 747 ”, а от картата на България са изчезнали над 18 800 нерегламентирани сметища и нечисти зони. „ Да почистим България дружно “ е притежател на редица родни и интернационалните награди и самопризнания за постигнатите резултати.

Колкото до организационната част, то общините от района бяха навреме снабдени с ръкавици и чували за боклук. Материалите са обезпечени от Министерството на околната среда и водите. И тази година, със съдействието на Министерството, като сътрудник на акцията – в деня на почистването - 17 септември, общините са освободени от дължимата такса за количествата депонирани боклуци, с цел да бъдат действително насърчени да провеждат прибирането на отпадъка от своята територия.

От Областната администрация молят към всички институции и жители, включващи се в самодейността да изпратят информация за мястото на разчистване, броя на доброволците и събраното количеството боклуци на е-mail:
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР