Някои от психологическите и емоционални аспекти на човешкото поведение могат

...
Някои от психологическите и емоционални аспекти на човешкото поведение могат
Коментари Харесай

5 топ на нещата, от които най-много се срамуваме

Някои от психическите и прочувствени аспекти на човешкото държание могат да бъдат свързани с избрани неща, които доста хора не биха си признали обществено. Те постоянно изпитват толкоз мощен позор, че даже могат да се пробват да излъжат себе си, че сходно нещо се е случило или че им е повлияло по сходен метод. Ето няколко вероятни образеца:
Прочетете още
Неприятни мисли или мечти - Много хора имат неприятни мисли или мечти, които не биха желали да споделят с другите, защото могат да са необществени или притеснителни. Например, мисли за принуждение, полови мечти, или предпочитание да нарани някого.

Неуспехи и провали - Хората могат да се срамят от неуспехи или провали в живота си, като да вземем за пример финансови усложнения, професионални неуспехи, неуспех в връзки или в персонални достижения.

Зависимости - Много хора могат да имат зависимости, като алкохол, опиати, хазарт, хранене, извършване на покупки и други, които може да бъдат сложни за признание заради обществената или моралната им стигма.

Лъжи и измами - Хората могат да се срамят, в случай че признаят, че са лъгали или измамили други хора, в това число приятелите си, фамилията си или сътрудниците си. Лъжите могат да бъдат свързани с разнообразни аспекти на живота, като финанси, връзки, работа и други.

Предразсъдъци и дискриминация - Хората може да имат предубеждения и дискриминаторни отзиви за други хора, основани на расови, етнически, религиозни, секс

уални, обществени или други критерии, които биха се срамували да признаят, защото такива отзиви могат да бъдат неприемливи и нежелани в обществото.

Важно е да отбележим, че тези образци са единствено вероятни и не е наложително всеки да се срами от тях. Срамът е самостоятелен и може да варира според от културните, обществените и персоналните полезности на индивида. Освен това, е значимо да се означи, че срамът може да бъде деструктивен за психологичното здраве на индивида, защото може да докара до понижена самокритика, ниско самочувствие и вътрешно напрежение.

Един от методите да се оправим със срама е да бъдем по-открити и разбиращи към себе си и другите. Ако се чувствате позор, е значимо да търсите поддръжка от близки, доверени хора или експерти, като психолози или терапевти, които могат да ви оказват помощ да се справите с страстите и да развиете по-положителна и здравословна самокритика.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР