Някои от популярните версии на Fiat ще останат с дизелов

...
Някои от популярните версии на Fiat ще останат с дизелов
Коментари Харесай

Fiat Chrysler се отказва от дизеловите автомобили

Някои от известните версии на Fiat ще останат с дизелов мотор.

Големите автомобилни компании се ориентират към производството на електрически коли. Още по тематиката
Porsche и Audi създават обща платформа за електрически коли

Целта е да понижат разноските и да оказват помощ за развиването на технологиите в сектора
14 фев 2018
Fiat Chrysler се чака да стане по-печеливша от Ford през 2018 година

Планът за преструктуриране на италианско-американската компания дават резултат
1 фев 2018
Париж ще влага 20 милиарда евро в енергиен преход

100 хиляди остарели коли може да бъдат възобновени още през 2018 година
27 сеп 2017
Uber ще вози с електрически автомобили във Англия от 2019 година

Компанията възнамерява всичките ѝ коли в английски градове да са електрически от 2022 година
12 сеп 2017
Daimler ще усъвършенства дизеловите си коли

Компанията ще конфигурира софтуерни ъпдейти в моторите на съвсем всички коли, които е продала от 2009 година
24 юли 2017 Италианско-американският авто колос Fiat Chrysler (FCA) възнамерява да приключи производството на дизелови коли до 2022 година поради все по-слабия потребителски интерес и високите индустриални разноски, написа Financial Times.

Компанията, която управлява Fiat, Jeep, Chrysler, Dodge, Maserati, Alfa Romeo и Ram, евентуално ще показа 4-годишната си тактика на 1 юни, настояват близки до нея. От групата отхвърлиха коментар.

Тенденцията в промишлеността

FCA е следващата автомобилна компания, която афишира желанията си за преустановяване на индустриалната линия на коли на дизел. Преди дни немската компания Porsche, която е следена от Volkswagen, показа сходна тактика. През 2017 година вицепрезидентът на японския авто производител Toyota Дидие Лирой разяснява, че обмислят предлаганите им модели към този момент да са единствено хибридни или на бензин.

През 2015 година Volkswagen беше уличена в потреблението на програмен продукт за подправяне на информация по отношение на равнищата на отделянето на въглероден диоксид в 11 млн. автомобила. Това отключи вълна от публично неодобрение, като някои страни взеха решение да забранят продажбата или използването на коли с дизелова технология след години.

През миналата година продажбата на дизелови коли в Европа е намаляла с 8%, като пазарният им дял на Стария континент е 43.8%, демонстрират данни на анализаторската група Jato Dynamics. Специалистите в промишлеността предвиждат, че разноските за произвеждане на дизелови мотори ще се усилят с 20% поради затягащия се надзор на Европейския съюз по отношение на отделянето на нездравословни излъчвания във въздуха. Поради тези аргументи от ден на ден автомобилни компании се ориентират към производството на електрически модели.

Продажбите в Европа

FCA е единственият огромен състезател в сектора, чийто дял на продадени дизелови модели се е нараснал през 2017 година Експанзията на групата на италианския пазар оказва ненапълно въздействие за резултата, защото потребителския интерес в страната към дизела остава висок. 40.6% от продадените коли на FCA в Европа за били с дизелов мотор, което е растеж от 0.2% по отношение на миналата година, сочат данните на Jato Dynamics.

Фелипе Муноз, авто анализатор в Jato Dynamics, разяснява, че наклонността в Италия се дължи на неналичието на мощна антидизелова политика на държавното управление, както и тъй като страната е третата в Европа с най-висока цена на горивата.

От FCA възнамеряват да запазят дизеловата технология само за комерсиалните си версии, в това число и на моделите на камиони от дивизията в Съединени американски щати като известния RAM 1500.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР