Някои от пътниците са съгласни да плащат повече, но да

...
Някои от пътниците са съгласни да плащат повече, но да
Коментари Харесай

Сигнал: Нашествие на дървеници във влаковете на БДЖ


Някои от пасажерите са съгласни да заплащат повече, само че да е по-чисто

Лоша хигиена и настъпление на дървеници във влаковете на БДЖ, за това алармират пасажери пред бТВ. Пътниците употребяват един от най-евтиния метод за превоз – железопътния поради цената, оплакват се обаче от поддръжката. Някой даже са съгласни да заплащат повече, стига и качеството да е по-добро.

„ Качих собствен прочут и беше мръсно. Някой хора даже не употребяват тоалетната, а стискат до края. Мръсно е ”, споделя жена пред малкия екран.

„ Хубаво е с трен, само че седалките, купетата и тоалетните са неподдържани ”, споделя различен.

Що се касае до нашествието на дървеници специалисти припомнят, че те не са рискови и не придвижват заболявания и в действителност в купетата на влаковете ги внасят пасажерите.

„ Дървениците са във влакове импортирани с багаж от пасажерите или с облекла, обикновено е, те са директно свързани с хората. Ухапването провокира отичане върху кожата, сърбеж в някои случаи, някои хора даже не го усещат “, разяснява доцент Николай Симов, ентимолог. 

Борбата с нашествието на тези инсекти може да бъде извънредно комплицирана, а гаранция за цялостното им заличаване няма, прецизира ученият.

Ивайло Георгиев, шеф на отдел „ Продажби и обслужване “ на БДЖ, изясни пред bTV, че всички композиции в придвижване се почистват и дезинфекцират по график, преди да тръгнат на път. Основно разчистване се прави на 28 дни.

 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР