Някои от партиите се опитват да извлекат политически дивиденти от

...
Някои от партиите се опитват да извлекат политически дивиденти от
Коментари Харесай

Горанов: Няма нищо лошо да се доверим на Слави

Някои от партиите се пробват да извлекат политически дивиденти от тематиката за дотациите. Всеки път, когато внесем Закона за бюджета, сътрудниците от левицата желаят да обсъдим и дотациите. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов пред бТВ.
Ако сътрудниците от Българска социалистическа партия считат, че 1 лев е малко, да кажат какъв брой им трябват. Аналогията за 1 лев е обвързвана с отговорите, които получихме от въпросния референдум. Какво неприятно има в случай че хората считат по този начин, държавното управление да се съобрази с него. Няма нищо неприятно да се доверим и на Слави, референдумът, въпреки и иницииран от него - в него Слави има единствено един глас, сподели още финансовият министър. Законът споделя, че за всеки глас се дават по 11 лв., в последващи правила обаче се споделя, че дотации от общата маса се дават единствено на партиите, които имат над 1 % или имат вкаран депутат. Затова се получава едно преразпределение, разяснява той.
Разговорът за оставката ми беше сред мен и премиера, преценихме, че не се постанова да депозирам оставка. Колегите от Българска социалистическа партия са чели закона по същия метод. Няма по какъв начин един финансов министър да понесе цялата отговорност за нещо, което е от 2001 - 2002 година, да не приказваме, че въпросът е по-скоро механически, в сравнение с политически, разяснява Владислав Горанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР