Някои от най-добрите планински колоездачи в България и региона ще

...
Някои от най-добрите планински колоездачи в България и региона ще
Коментари Харесай

Планински колоездачи ще превземат Витоша

Някои от най-хубавите планински колоездачи в България и района ще влязат в оспорвана конкуренция по стръмните и каменисти пътеки на Витоша. Едно от най-трудните и забавни събития в "домашната " планина на софиянци се завръща за четвърта поредна година.
"Home Mountain Enduro " ще стане факт на 11-12 август. Съботният ден е предназначен за подготовка и запознаване с трасетата, а в неделя ще бъдат финалите. Организаторите приготвят 4 специфични прави с обща дължина от близо 20 км, по които ще бъде засичано достижението на всеки самостоятелно, а спечелили в обособените категории ще бъдат тези с най-хубаво общо време.
Състезателните стадии ще обиколят съвсем цяла Витоша, като ще минат през Драгалевци, Голи връх, Бояна, Бистрица и Платото, а колоездачите ще бъдат изправени пред разнороден терен и разнообразни трудности като стръмни скоростни прави, корени и камъни.
Друго изискване, което в допълнение ще затрудни участниците в надпреварата, е това, че всеки ще би трябвало да се придвижва на самоход от финала към старта на другите стадии. Това прави ендуро дисциплината една от най-трудните, тъй като изисква доста сложни умения.
До момента за присъединяване са се записали над 80 индивида от цяла България, както и няколко колоездачи от Франция, Турция и Гърция. Предварителната онлайн регистрация към момента е дейна и всеки, който желае да тества уменията си, може да кандидатства на www.conceptcreative.org/hme.
Желаещите да следят атрактивната конкуренция имат опция да го създадат свободно около трасетата. Организаторите молят всички туристи, които ще прекарат неделния ден на Витоша, да проявят схващане и да се съобразят със надпреварата и колоездачите. Всеки е добре пристигнал и във финалната зона на сцената в Бояна, където към 15 ч. ще може да приветства участниците и да се възползва от спомагателните интензивности на място.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР