8 съвета с които да си спестите пари и главоболия този Черен Петък

...
Някои от нас чакат цяла година за Черния петък, главите
Коментари Харесай

Някои от нас чакат цяла година за Черния петък, главите ни са пълни с обещанието да спечелим най-добрата цена за нов телевизор, интелигентен хладилник, принтер или друга високотехнологична джаджа.

Също така е трудно да знаете кога да пазарувате. Някои от най-големите търговци на дребно започват своите празнични разпродажби седмици по-рано от обикновено тази година и потребителите ще трябва да решат дали да купуват по-рано, за да са сигурни, че ще получат артикулите, които искат, или да изчакат до по-близо до Черния петък с надеждата да получат най-добрите сделки.

Тъй като пандемията от COVID-19 продължава, много хора може да изберат да сведат до минимум посещенията си в магазина и вместо това да пазаруват онлайн. Независимо как ще пазарувате вие тази година, тук сме ви подготвили 8 съвета без които трудно ще можете да си организирате покупките този Черен Петък.

1. Проучете продуктите и търговците предварително

Няма смисъл да се възползвате изгодна цена, ако продуктът не е добър. В сезонът на разпродажби често се забелязва купувачите да се борят за артикули, които изобщо не си излизат на сметка ако са сложени на кантар цена/качество. Освен това също така си струва да направите вашето проучване за търговците от които обмисляте да си пазарите, следете какви са условията за връщане, гаранционните периоди и като цяло коректността на магазините. Например за технополис черен петък, освен неземните намаление които са подготвили, предлагат удължаване на гаранционния период, купи онлайн и вземи от магазин, транспорт до входа на сграда, рециклиране на стари продукти безплатно, покупки на изплащане без лихви и много други услуги които показват добросъвестността на самия търговец.

2. Проучете историята на цените на любимите си продукти

След всеки изминал Черен петък се откриват нови начини търговците да мамят техните потребители. Но сред най-известните е изкуствено завишени цени точно преди разпродажбата. Като например седмица-две преди това, търговците вдигат цената на продукт с 30% и в последствие, за Черния петък го намаляват на 40%, което в действителност е намаление само с 10%.

Има полезни уеб инструменти, които можете да използвате, за да проверите колко действително е бил продаден продукт преди това, за да можете да разберете дали „разпродажната“ цена наистина представлява добра стойност.

3. Направете списък с различни търговци, които продават продукта

Забързаната активност в Черния петък може да доведе до срив на уебсайтове и изчерпване на наличността на търговците на дребно. Ако това се случи, докато се опитвате да закупите продукт, наличието на предварително подготвен списък с търговци ще означава, че можете да опитате други, за да не пропуснете.

4. Настройте онлайн акаунти предварително

Отворете онлайн акаунти с любимите си търговци на дребно, въведете предварително вашите данни за плащане и доставка и ги запазете в акаунта си, за да можете да извършвате покупките бързо, след като сделките са актуални. Също така си струва да се регистрирате за бюлетините на любимите си търговци на дребно и да ги следвате в социалните медии, тъй като това може да ви даде ранен достъп до сделки.

5. Започнете пазаруването си на Черния петък от рано

През последните години много търговци на дребно стартираха сделки седмица или две преди Черния петък, а миналата година някои търговци на дребно проведоха промоции през целия ноември. Ако чакате самия Черен петък, за да потърсите изгодни оферти, не забравяйте, че най-добрите оферти вероятно ще бъдат разграбени бързо - особено артикулите с най-големи отстъпки.

6. Пазаруване в магазина по време на Черен петък?

Използвайте и телефона си. Ако имате зелен сертификат и планирате да излезете на улицата този Черен петък, това не означава, че трябва да пренебрегвате онлайн магазините. Докато имате интернет на вашия смартфон, можете да сте едновременно в магазина и онлайн. Наличието на достъп до уеб сайтове означава, че можете да направите справка с други цени на същия продукт, за да сте сигурни, че получавате най-добрата оферта в магазина.

7. Проверете правилата за връщане

Ако сте купили в магазина, можете да върнете недефектни стоки за замяна или възстановяване само ако търговецът има политика за връщане. Почти всички магазини го правят, но не са задължени по закон. Купуването онлайн ви дава повече права: имате 14 дни от датата на доставка, за да анулирате поръчка и още 14 дни, за да я върнете за пълно възстановяване. Много магазини предлагат удължени периоди на връщане в навечерието на Коледа - удобно, ако купувате подарък. Проверете дали правилата ви дават право на действително връщане на парите или само на ваучер/обмяна в магазина.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР