Някои от ловните дружинки ловуват на самата граница, а мигрантският

...
Някои от ловните дружинки ловуват на самата граница, а мигрантският
Коментари Харесай

Повишава се рискът от инциденти с мигранти по време на лов

Някои от ловните дружинки ловуват на самата граница, а мигрантският напън продължава да е огромен

" Повишава се рискът от произшествия с незаконни мигранти по време на ловните излети, изключително към празничните дни ", предизвести за следващ път кметът на крайграничната община Болярово Христо Христов, представен от. През последния месец в региона на българо-турската граница ловците са засекли десетки нелегално минали в страната жители.

Със захлаждането на времето срещите с нелегално минали границата зачестяват, като в два от случаите едвам не е се е стигнало до пукотевица, акцентира кметът Христо Христов, който е и ръководител на ловно-рибарско съдружие " Странджа ". В дните към Новогодишните празници още веднъж има ловни излети, като се чака в региона да излязат стотици ловци.

" Имаме 14 ловни дружинки единствено в нашето съдружие, в което членуват близо 500. Имаме и частно съдружие - Болярово, Денница и Камен връх, където има 140- значи към 600 индивида. Да им създадем едни по-специални инструктажи, с цел да нямаме избрани проблеми. Някои от ловните дружинки ловуват на самата граница. "

Заради засиленият мигрантски напън в общините Елхово и Болярово беше в въведено отчасти бедствено състояние на два месеца.

До края на октомври се възвърнаха и ремонтираха част от пътищата, водещи към границата, с цел да се улесни работата на полицейските чиновници, само че мигрантският напън продължава да е огромен.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР