Някои от членовете на ОПЕК обсъждат възможността за временно отстраняване

...
Някои от членовете на ОПЕК обсъждат възможността за временно отстраняване
Коментари Харесай

Опустошителен удар срещу Русия

Някои от членовете на ОПЕК разискват опцията за краткотрайно премахване на Русия от присъединяване в съглашение за рандеман на нефт, защото западните наказания и възбраната на Европейски Съюз за импорт на съветски нефт поради войната в Украйна стартират да въздействат на способността на Москва да изпомпва повече, заяви " Уолстрийт джърнъл ", съобщи News.bg.

Миналата година Русия, вторият по величина експортьор на недопечен нефт в света, се контракти с ОПЕК+ (групата, формирана от ОПЕК, Русия и още девет други страни, произвеждащи петрол) да усилва последователно производството на нефт всеки месец. Откакто обаче Русия нахлу в Украйна на 24 февруари, Съединени американски щати и европейските им съдружници постановиха няколко кръга от съкрушителни наказания против Москва, вследствие на което цените на петрола скочиха до над 100 $ за барел.

Съединени американски щати към този момент не разрешиха вноса на съветски нефт през март, а Англия тогава съобщи, че ще го приключи последователно до края на годината. В понеделник Европейски Съюз се съгласи да спре 90 % от вноса на съветски недопечен нефт в блока до края на годината. " Уолстрийт джърнъл " разкри, че съветският рандеман на недопечен нефт се чака да намалее с към осем % през тази година.

" Засега няма формален напън ОПЕК да изпомпва повече нефт, с цел да компенсира възможен съветски дефицит, само че някои членове от Персийския залив са почнали да възнамеряват увеличение на добива по някое време през идващите няколко месеца ", заяви " Уолстрийт джърнъл ", като се базира на делегати на ОПЕК. Съединени американски щати желаеха от Саудитска Арабия, най-големия експортьор на недопечен нефт в света и член на ОПЕК, да усили производството на нефт, с цел да противодейства на разстройствата на международния енергиен пазар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР