Някои от болестите, които комарите пренасят, не могат да бъдат

...
Някои от болестите, които комарите пренасят, не могат да бъдат
Коментари Харесай

Кракът на млад мъж прилича на превтасало тесто след ухапване от комар ВИДЕО

Някои от заболяванията, които комарите придвижват, не могат да бъдат излекувани даже с съвременно съоръжение и медикаменти. Доказателство за това е и казусът на този млад мъж от Камбоджа.

На 6-годишна възраст Бонг Тет от Камбоджа е нахапан от комари. Сега мъжът е на 27 години. Той си спомня, че ухапаните места го сърбели толкоз доста, че не можел да се управлява. В резултат на непрестанното чесане по кожата му се появили доста дребни рани.

Родителите на Бонг не им обърнали внимание и мислели, че момчето се е одраскало някъде. През идващите няколко години обаче разчесаните места последователно почнали да се подуват. Първоначално отоците били незначителни, само че до 12-годишна възраст кракът на момчето се подул дотам, че пръстите не се виждали поради отока.

Родителите му почнали да го водят по лекари, само че за жалост нямали средства за обикновено лекуване. А положението на момчето не спирало да се утежнява. Накрая левият му крайник се подул толкоз мощно, че съвсем не можел да върви.

Един ден Бонг бил видян от заможна търговка. Тя му дала пари, с цел да могат родителите му да го заведат при добър доктор.

След обзор експертите му сложили диагнозата лимфатична филариоза. Тя поражда след попадането в организма на тънки нишковидни червеи, които могат да се видят единствено с микроскоп.

Те живеят в лимфната система и се придвижват от комари. Заболяването е най-често публикувано в Азия и Африка.

Лимфатичната филариоза не може да бъде излекувана. Единственото решение е да се ампутира засегнатият крак. Състоянието на болния може да се облекчи благодарение на няколко медикаменти.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР