Някои неща са просто очевидни. Небето е синьо, например. Но

...
Някои неща са просто очевидни. Небето е синьо, например. Но
Коментари Харесай

Факти, които звучат измислени, но са истина

Някои неща са просто явни. Небето е синьо, да вземем за пример. Но има неща, които не са чак толкоз явни, макар че звучат разумно. Като да вземем за пример фактът, че Канада е втората по величина страна в света, само че 90% от канадците живеят в границите на 150км от границата със Съединени американски щати. Звучи малко откачено, само че като се замислите какво съставлява по-голямата част от Канада (лед, лосове, полярни мечки), вижте какъв брой е разумно.

И стигаме до изказвания, които са напряко откачени. Ама необикновено откачени. Например, краставицата е плод, а Клеопатра е живяла по-скоро до кацането на Луната, в сравнение с до градежа на Пирамидите. Ами фактът, че Саудитска Арабия внася камили и пясък от Австралия? Нека повторим… Саудитска Арабия внася камили и пясък от Австралия. Въобще не ви лъжем. Но това е светът, в който живеем. Докато някои от тези обстоятелства са умопомрачително, други са просто занимателни.

В Уайоминг има единствено 2 ескалатора. Според Ню Йорк Поуст, „ жителите на минимум популации щат са принудени да употребяват краката си, с цел да се придвижват сред етажите. “

През Втората международна война Съединени американски щати тестват „ прилепи бомбардировачи “. Прилепи с бомби щели да бъдат пускани от по-голяма бомба във въздуха.

В Млечния път има към 200 милиарда звезди. В мозъка на 3-годишно дете има към 1 квадрилион синапса, а в този на възрастен, на половина това число. Изводът е, че даже единствено с 500 трилиона синапса, в човешкия мозък има повече синапси, в сравнение с звезди в галактиката ни.

Когато Япония е бомбардирана по време на Втората международна война, там към момента е имало хора, родени през интервала на самураите. Как е допустимо? Всъщност Япония минава от мечове и копия към танкове и самолети единствено за две генерации.

Гъбите са по-близки до хората, в сравнение с до растенията

В Колката, Индия има дърво, което е по-голямо от един Walmart. Средно подобен магазин е с повърхност към 10 000кв.м. Великият банян е 15 000кв.м.

Японското посолство в Париж предлага 24-часов телефон, на който туристи могат да звънят, в случай че получат под паника припадък. Защо? Понеже Париж не е толкоз хубаво място, колкото са се надявали. Феноменът си има даже име – Парижки синдром.

Съществува трансплантация на фекалии. В случай, че се чудите по какъв начин става… получавате специфична клизма или поглъщате фекалии под формата на хапче. Обикновено се прави, с цел да се върнат нужните бактерии в храносмилателния тракт.

Скорошно проучване от университета в Остин е разкрило, че динозаврите евентуално са квакали като патици. Следващото предизвикателство за учените е да открият с какво тази информация е потребна за нас.

През 1919г 21 души умират при цунами от меласа в Бостън.

Банка Wells Fargo има банкомат в Антарктида. Можете да откриете също и машини за сладолед. Без никаква връзка с останалото, в Антарктида хората са с най-голям междинен коефициент на просветеност. (Понеже там живеят единствено учени.)

Когато ви трансплантират бъбрек, нормално оставят в тялото ви вашите бъбреци, а новия слагат в таза.

Тиранозавър Рекс е по-близък роднина с кокошката, в сравнение с със стегозавъра.

Маларията е умъртвила половината от хората, живели в миналото.

Оксфордският университет е учреден преди империята на Ацтеките.

Акули има по-отдавна от дърветата. Появили са се преди 400 милиона години, а дърветата – преди 350 милиона години.

Австралия е водила две войни против емута. И е изгубила.

Създателят на Match.com (Гари Кремен) е изоставен от приятелката си поради мъж, който е срещнала в Match.com.

Саудитска Арабия внася камили от Австралия. И пясък. Наистина. Макар да е като голям пясъчник, Саудитска Арабия внася пясък, тъй като локалният не е изключително добър за строене. Освен това камилите им не са изключително вкусно. Австралийските са много по-добри. Сериозно – арабите избират усета на австралийските камили.

Лондонското метро отваря през Американската революция. Също по този начин, хората са можели да заловен метрото, с цел да отидат да гледат последната обществена екзекуция в Англия.

Вярно е, краставиците в действителност са плодове. Както и доматите.

Всички знаем, че Русия е голяма страна, само че знаехте ли, че е по-голяма от планета джудже? Плутон е с повърхност към 16 милиона кв.км. до момента в който Русия се простира на малко над 17 милиона кв.км.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР