Калифорнийските власти унищожават 2000 бутилки вино, незаконно ферментирало под океана

...
Някои неща просто не принадлежат на дъното на океана. И
Коментари Харесай

Някои неща просто не принадлежат на дъното на океана. И според офиса на окръжния прокурор на окръг Санта Барбара, Калифорния, това включва неразрешени каси с вино.

Агенции в окръг Санта Барбара са унищожили 2000 бутилки вино, които са били продадени от компанията Ocean Fathoms, съобщиха от офиса на окръжния прокурор миналата седмица. Започвайки през 2017 г., компанията потъваше каси, пълни с бутилки, без да получи подходящо разрешение от Калифорнийската брегова комисия и Инженерния корпус на армията на САЩ.

Касите с вино са били потопени на около 5,7 мили от пристанището на Санта Барбара под 70 фута вода, според жалба от 2021 г. на Калифорнийската брегова комисия.

Бутилките бяха оставени да ферментират в продължение на една година, след което бяха извадени от „екологично чувствителните” води и продадени за до 500 долара всяка. Ocean Fathoms възхвалява морското дъно край бреговете на Южна Калифорния като идеалната среда за отлежаване на вино - 55 градуса, без кислород, без светлина и въртящи се течения.

Унищожаването на бутилките беше част от споразумение за признаване на вина, включващо двама собственици, Емануеле Аззарето и Тод Хан. Според заместник-окръжния прокурор Морган Лукас, те не се противопоставиха на престъпления за незаконно изхвърляне на материали във водите на Съединените щати, продажба на алкохол без лиценз и подпомагане и съучастие в измами с инвеститори.

Azzaretto и Hahn също трябва да платят $50 000 като реституция на един от своите инвеститори, според DA.

CNN се свърза с Ocean Fathoms, Azzaretto и Hahn за коментар.

Крайбрежната комисия на Калифорния също изрази загриженост относно самите бутилки, които бяха украсени с различни морски обитатели, които се прикрепиха към стъклото по време на процеса на стареене.

Ocean Fathoms подчерта създанията на уебсайта си, като пише: „морският живот, който се прикрепя към нашата бутилка, е най-добрата опаковка на природата. Всяка бутилка е украсена с раковини, корали, морски черупки и богато украсени тръби с твърда черупка, образувани от морски червеи Annelida.

Комисията обаче описа морския живот в жалбата си от 2021 г. като „съпътстваща вреда от вашата неразрешена операция“, тъй като те „изглежда не са оцелели при пътуването до повърхността“.

Окръжният прокурор на Санта Барбара Джон Саврнох твърди, че „почти всеки аспект“ от бизнес операцията нарушава някакъв вид федерален или щатски закон.

Администрацията по храните и лекарствата на САЩ не счете, че виното е годно за човешка консумация поради потенциално замърсяване на океана и тъй като то нямаше федерално одобрено етикетиране, каза офисът на прокуратурата.

Други липсващи основни бизнес операции според властите: разрешение за продажба на алкохол от ABC, валиден бизнес лиценз и данъчни плащания към щата Калифорния (компанията наистина е събирала данък върху продажбите от клиенти, каза DA).

Властите изхвърлиха алкохола в местна пречиствателна станция за отпадни води и рециклираха бутилките, каза DA.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР