Някои модели идват с орязана технология Hyper-ThreadingНякои от очакваните нови

...
Някои модели идват с орязана технология Hyper-ThreadingНякои от очакваните нови
Коментари Харесай

Intel подготвя необичайни Rocket Lake-S процесори

Някои модели идват с „ орязана ” технология Hyper-Threading

Някои от предстоящите нови настолни процесори на Intel ще поддържат Hyper-Threading като че ли на половина
(снимка: CC0 Public Domain)

В края на тази година или при започване на идната Intel би трябвало да показа настолните процесори Rocket Lake -S, които резервират 14-нанометровата технология, само че ще имат нова архитектура както за CPU, по този начин и за GPU.

Според множеството профилирани източници, бъдещите процесори на Intel ще съдържат до осем ядра, макар че има клюки и за 10-ядрени модели. Междувременно в интернет изтекоха нови любопитни информации за Rocket Lake-S – става известно, че някои от процесорите ще са необикновени.
още по тематиката
Основните модели Core i7 ще имат 8 ядра и опция за работа с 12 влакна по едно и също време. Тоест, технологията Hyper-Threading ще се поддържа, само че като че ли на половина. В същото време Core i9 има същите 8 ядра и към този момент познатите 16 влакна. Линията Core i5 също наподобява общоприетоо: 6 ядра и 12 влакна.

Разбира се, това може да е неточност, само че тогава излиза, че Core i7 и Core i9 не са радикално разнообразни. В допълнение, уеб сайтът Videocardz, разгласил този материал, твърди, че го е получил от благонадежден източник. Също по този начин си коства да се означи, че става въпрос за модели с поддръжка на Intel vPro.

В обявата се загатват и процесорите Comet Lake-S Refresh. Тоест, актуалното потомство настолни чипове на Intel ще получи актуализация, която, както наподобява, ще съществува редом с процесорите Rocket Lake.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР