Някои млади актьори като Райън Гослинг и Дейзи Ридли го

...
Някои млади актьори като Райън Гослинг и Дейзи Ридли го
Коментари Харесай

Харисън Форд - Маестрото в ренесанс

Някои млади артисти като Райън Гослинг и Дейзи Ридли го дефинират като „ ентусиазъм “, „ легенда “ и „ висшия експерт “. Други млади артисти като Джош Хартнет са го наричали „ остарял пръдльо “ на снимачната площадка.

Несъмнено можем да тълкуваме по доста способи сбитата, недружелюбна и сприхава персона, която е Харисън Форд отвън неговите филми.

В хода на редица изявленията и комедийни скечове артистът сполучливо е утвърдил имиджа си на „ ядосано старче “ до степен, в която към този момент е извънредно занимателно да го гледаме по какъв начин усложнява живота на интервюиращи го публицисти с двусрични отговори. Най-пресен и прецизен образец е изявлението му за сп. GQ от този месец.

- „ Това е третата кино поредност, към която се завръщаш. В този случай, 35 години след истинския филм “.
- „ И какво от това? Имаш ли проблем с това? Трябва да се претърпява с нещо “.

Да, по този начин е, и актьорската специалност е специалност като всички други, и можем да предположим, че е много прелестно човек да претърпява с хонорари от по 25 млн. $, колкото Форд е получил за ролята си в „ Междузвездни войни: Силата се пробужда “. Но къс взор върху последните филми на именития артист е задоволителен, с цел да ни покаже, че това надалеч не са носталгични планове за припечелване на някой $.

Хан Соло – „ Междузвездни войни “

„ Спорих 30 години това да се случи. Най-накрая ги изморих “, споделя Форд за това, че паметният му воин Хан Соло най-накрая срещна гибелта си в седмия епизод на сагата „ Междузвездни войни “. Според артиста неговият воин е трябвало да почине още в шестата част през 1983 година, с цел да придаде спомагателна трагична тежест на сюжетното деяние.

7 любопитни обстоятелството за „ Междузвездни войни “

Стотици бягат от прожекция на „ Междузвездни войни”
 Харисън Форд и Кари Фишър Харисън Форд и Кари Фишър
Фактът, че Форд дава сходни артистични причини за гибелта на персонаж, приказва задоволително красноречиво, че парите не са единственото значимо нещо в професионалния му живот. Но появяването му като Хан Соло сама по себе си удостоверява това.

В ролята на остарелия контрабандист Форд носи със себе си много повече от носталгичен дух и няколко занимателни шегички. Персонажът му има централна роля в сюжета и гибелта му е крайъгълен камък в развиването на злодея Кайло Рен, изигран от Адам Драйвър, само че в същото време не снема фокуса на вниманието и светлината на прожекторите от новите и по-млади реализатори като Драйвър, Дейзи Ридли и Джон Бойега.

Емоционалните му подиуми с Кари Фишър в ролята на Лея Органа и с гореспоменатия изверг Кайло Рен, чието същинско име е Бен Соло и е техен наследник, попадат в задачата с тежестта на удар в стомаха и образуват ядрото на кино лентата. Форд е могъл да си завоюва 25-те милиона $ с много по-малко актьорски старания. Но той просто не е подобен човек.

Рик Декард – „ Блейд Рънър “

Същото може да се каже и за появяването му в ролята на Рик Декард в „ Блейд Рънър 2049 “, продължението, за което мнозина са чакали 35 години.

„ Блейд Рънър 2049 “ - поляризиращият шедьовър на годината

Чуйте изключителния саундтрак на "Блейд Рънър 2049 "

Форд се появява едвам през последната една трета от сюжетното деяние и става катализатор за заключението на кино лентата. Персонажът му още веднъж се явява като крайъгълен камък и незаместим детайл от сюжета.

В ролята си 75-годишният артист се дави, бие се с Райън Гослинг, премята се през разнообразни мебели и още веднъж е участник в някои от най-емоционалните и експресивни подиуми от кино лентата



Заключението още веднъж е неизбежно – Форд можеше да изиграе основната роля в лентата и да вземе тройно по-голям хонорар за появяването си, можеше и да одобри присъединяване в продължение на „ Блейд Рънър “ още преди 15 години. Но не го е сторил – поради съмнение в другите предлагани сюжети. Заради това, че му пука освен за материалната, а и за художествената страна на киноиндустрията. Даже може би прекалено много.

Форд получава челната позиция в листата на сп. Empire през 1997 година за 100-те най-големи кино звезди на всички времена. И несъмнено е тъкмо подобен – една от най-големите кино звезди на нашето време, само че и доста по-добър артист, в сравнение с мнозина считат, че е.

И в случай че ударните му, основни и прочувствени появи в „ Междузвездни войни: Силата се пробужда “ и „ Блейд Рънър 2049 “ не са били задоволителни да ги убедят...може би петата част на „ Индиана Джоунс “ през 2020 година ще успее.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР