Някои местни администрации в Румъния ще трябва да наложат ограничения

...
Някои местни администрации в Румъния ще трябва да наложат ограничения
Коментари Харесай

Румъния налага ограничения в използването на вода

Някои локални администрации в Румъния ще би трябвало да наложат ограничавания върху потреблението на питейна вода. Това разгласи министърът на околната среда, водите и горите Танжош Барна. Той означи, че има огромно разхищаване в случаите, при които хората поливат градините си с питейна вода, съобщи организация Аджерпрес.

„ Особено в този интервал би трябвало да бъдем виновни и да се грижим за този запас ", означи министърът. Той добави, че спешен щаб към държавното управление ще следи засегнатите от сушата региони и ще предприеме дейности в обитаемоте места с дефицит на питейна вода, осведоми " Нова ". „ Колкото и да ни е жалост за доматите, питейната вода за питейни и битови потребности е скъпа, пречистена вода, която е минала през доста процеси на филтриране и пречистване, по тази причина би трябвало да я използваме за това, за което ни е нужна “, акцентира Барна.

Той заяви, че на държавното съвещание в сряда е повдигнал въпроса за пожарите в суха растителност и прикани земеделските стопани да спрат да подпалват аграрни земи, защото заплахата от пораждане на пожари е голяма.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР