Някои лекарства за артрит може да намалят ефективността на ваксините

...
Някои лекарства за артрит може да намалят ефективността на ваксините
Коментари Харесай

Лекарства за артрит може да намалят ефективността на ваксините срещу Ковид-19

Някои медикаменти за артрит може да понижат успеваемостта на имунизациите против Ковид-19, заяви Юнайтед прес интеренешънъл, като се базира на Фондация "Артрит " в Съединени американски щати, предава Българска телеграфна агенция.

Изследванията са лимитирани, само че резултатите до момента сочат, че медикаменти, употребявани за лекуване на артрит, може да отслабят имунния отговор на иРНК имунизациите против Ковид-19 на "Пфайзер " и "Модерна ", показват от фондацията.

Малко проучване, извършено измежду 133-ма изцяло имунизирани пациенти, които одобряват имуносупресивни медикаменти, откри, че равнищата на антителата им и способността им да обезвреждат новия ковид са три пъти по-ниски, в сравнение с при хора, които не одобряват такива медикаменти.

Резултатите от проучването са оповестени в електронната библиотека MedRxiv, преди да преминат самостоятелна оценка.

Няма проучвания и данни за връзката сред имуносупресивните препарати и еднодозовата ваксина против Ковид-19 на "Джонсън енд Джонсън ", споделят от фондацията.

"Не всички медикаменти, които нашите пациенти одобряват, демонстрираха доста влияние върху реакцията към имунизацията ", сподели доктор Дейвид Карп, президент на Американския лицей по ревматология.

"За благополучие не сме получили сигнали за сигурността на имунизациите против Ковид-19 от пациенти с автоимунни и ревматични болести, тъй че не трябва да има терзания от тях за банкет на трета доза ", сподели още той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР