Някои кошмари се помнят дълго. Обръщат всичко в теб и

...
Някои кошмари се помнят дълго. Обръщат всичко в теб и
Коментари Харесай

Как се гради пирамида върху разрушена основа?!

Някои кошмари се помнят дълго. Обръщат всичко в теб и те карат да мислиш...

Един призрачен сън дълго време ще преследва българския измъчен почитател. Катастрофалната загуба на националите от Грузия с 2:5 в Разград за жалост не беше сън. За нея си имаше аргументи, подбудени надалеч във времето. Стъпка по стъпка, само че не напред, а обратно към бездната...

Казват, че националният тим е огледалото на футбола в страната. Ако това е по този начин, то огледалото е счупено на части и на него не се вижда нищо, с изключение на грозна картина. Лесно би било да се махне селекционера и да чакаш нещо да се промени, само че дали... И по този начин до другата загуба от " международен исполин " от ранга на Грузия, Гибралтар или Фарьорски острови...
 Емил Костадинов уточни пред ТОПСПОРТ решение за проблемите на националния
Емил Костадинов уточни пред ТОПСПОРТ решение за проблемите на националния

Ето какво показа

Нещо в българския футбол куца съществено и надали огромна виновност по тази причина има Ясен Петров или който и да е различен някогашен селекционер.

Пирамидата рухва още от самата основа, която е детско-юношеският футбол. Редица неточности и фактори пречат за вярно развиване на играчите от най-ранна възраст.

Най-големият проблем за съвсем всички тимове са базите. Децата упражняват на неприятни терени, които даже са и малцина. Побирането на всички набори от дадена школа на един или няколко терена е същински героизъм за всеки, който се занимава с това.
 Снимка 576320
Източник:

Голям е казусът и с неналичието на каквато и да е концепция и цел за бъдещето. Много малко школи имат методисти и експерти в тази област. Треньорите не постоянно разполагат с лицензи или имат качества да учат децата на футбол.

Родителите, в устрема си да оказват помощ и детето им да сбъдне, от време на време тяхната персонална фантазия - да бъде футболист, постоянно бъркат извънредно доста. Подвиквания на мачове, разногласия с треньори и съдии, не би помогнало на който и да е подрастващ футболист.
 Снимка 496233
Източник:

Гоненето на резултати от най-ранна възраст от време на време е нож с две остриета. Не са малко непознатите образци, в които няма резултати и класирания в детския футбол. Залага се на учене на верен футбол, с ясна изразена цел и следване на стъпките към мъжкия футбол. А те не са по никакъв начин малко...

В развитите страни, от които би трябвало да се учим, подготвителният развой и животът на младия състезател е организиран по този начин, с цел да не мисли за нищо друго, с изключение на футбол. Затворени бази, спортни учебни заведения, кампове, отлични условия. В българската реалност обаче е безпорядък...
 Кошмар
Кошмар

Какво се случва с " лъвовете "?

Таланти има, само че много от тях по една или друга причина изпадат от системата и изобщо не доближават до мъжкия футбол.

Много е обсъждана тематиката на късането на тази нишка сред младежки и мъжки футбол. Малко са треньорите, които имат смелостта и опцията да дават късмет на млади играчи. Неопитният футболист се нуждае от време, тренировки, образци към него, с цел да израства.
 Боби Михайлов и Грузия - от 6:2 до 2:5...
Боби Михайлов и Грузия - от 6:2 до 2:5...

59 загуби за националите под управлението на този президент

Нужно е самообладание, нещо което е по този начин ненавиждано в българския футбол. Баланс сред налагане на юноши и потребление на опитни играчи. Колко обаче са тимовете, които съумяват да доближат до този баланс? Искаме мощен народен тим, а мислим ли от кое място ще дойдат футболистите? От школи, в които царува същински безпорядък?!

Нужно би било страната, и БФС да извърнат извънредно внимание точно на най-основната част на пирамидата - детско-юношеския футбол. Бази, терени, условия, експерти. Всичко друго е мятане на прахуляк в очите. Нужна е сериозна работа, с цел да няма повече кошмари...
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР