Някои компютри с по-стари версии на Windows 11 подлежат на

...
Някои компютри с по-стари версии на Windows 11 подлежат на
Коментари Харесай

Започва принудително обновяване до Windows 11 23H2


Някои компютри с по-стари версии на Windows 11 подлежат на насилствена автоматизирана актуализация до Windows 11 23H2 (снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft от време на време пуска наложителни актуализации на Windows 11, които се конфигурират наложително на някои компютри. Сега со фтуерният колос ще направи същото с версия Windows 11 23H2, коя то навлиза в по-широка фаза на внедряване.

На страницата си за поддръжка Microsoft осведоми, че избрани съвместими компютри скоро ще бъдат наложително обновени до Windows 11 23H2: „ Тази автоматизирана актуализация е предопределена за устройства, работещи с версии на Windows 11, които са или покрай края на поддръжката ”.

Следователно, на насилствена актуализация подлежат устройства, които сега работят с Windows 11 21H2 и Windows 11 22H2. Поддръжката на Windows 11 21H2 завърши на 10 октомври 2023 година, а на Windows 11 22H2 ще завърши на 8 октомври 2024 година
още по темата
Краят на поддръжката значи, че Microsoft към този момент няма да пуска актуализации за тези версии на операционната система, в това число пачове за сигурност.

Автоматичната актуализация до Windows 11 23H2 ще се извърши на няколко стадия. Microsoft употребява технология за изкуствен интелект, с цел да дефинира кои устройства са най-съвместими с актуализацията, с цел да понижи вероятността от пораждане на непредвидени обстановки.

Определените от AI компютри ще бъдат обновени първи, а системите, които могат да имат проблеми заради актуализацията, ще бъдат преместени в края на опашката за надстройка до Windows 11 23H2.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР