Някои клавишни комбинации за по-удобни за потребителите от работата с

...
Коментари Харесай

10 тайни клавишни комбинации за продуктивност в Windows 11


Някои клавишни комбинации за по-удобни за потребителите от работата с мишка
(снимка: CC0 Public Domain)

За да помогне на потребителите да работят по-ефективно под Windows 11, Microsoft включи доста клавишни комбинации в своята операционна система. Те са желани от някои хора за осъществяване на действия, които другояче изискват придвижване с мишка, ровене в менюта, търсене, а и много кликане.

Сега е налице набор от 10 клавишни комбинации, които са толкоз неразбираеми и характерни за Microsoft, че би трябвало да бъдат показани в самостоятелен лист. Този лист с „ секрети ” клавишни комбинации за Windows 11 съществува, тъй като компанията още преди доста години реши да лицензира и утвърди линия от специфични клавиатури с марка Microsoft.

Клавиатурите на Microsoft 365 или Office 365 са проектирани да се употребяват в комбиниране с приложенията на Microsoft, определяни като стратегии „ за продуктивност ”, отбелязва. Всяка от тези клавиатури има специфичен клавиш „ Office ”, който може да се употребява в композиция с различен клавиш за пускане на Microsoft приложения или уеб страници за продуктивност.

Клавиатурите на Microsoft 365 или Office 365 имат специфичен клавиш Office
(снимка: Micrsosoft)

Тъй като не всички имат Microsoft клавиатури, а може и да не желаят да имат, въпросните клавишни комбинации имат и версия за елементарни клавиатури. В този случай специфичният клавиш „ Office ” се замества със характерна композиция от клавиши:

Ctrl + Alt + Shift + Win

Използването на тази безспорно сложна композиция от клавиши дружно с бутони-модификатори извърши някои забавни задания:

Малко е противоречиво до каква степен клавиатурната композиция от Ctrl + Alt + Shift + Win в действителност е удобен инструмент за повишение на продуктивността. Трудно е натискането им по едно и също време да се реализира с една ръка.

Затова експертите припомнят, че който желае да отвори Microsoft Excel с клавишна композиция, може да откри и по-лесен метод: да си програмира самичък по-лесен директен път за отваряне на Excel. Например, това може да е пътечка към приложението на Excel на работния плот, която се задейства с клавишна композиция от вида Ctrl + Shift + X.

Друга опция е приложението Windows PowerToys, което е гратис. С него човек може да провежда работата си по този начин: пуска приложението PowerToys Run с клавишна композиция ALT + Space и стартира да написа „ excel ”, което бързо стеснява избора до приложението Excel. Натискането на Enter в този миг ще отвори Excel.

Който и метод да избере човек, когато свикне с комбинациите, които са му най-удобни, потреблението се трансформира в природа – а товага в действителност се реализира успеваемостта, която всички желаем.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР