Някои изказвания бяха абсурдни. Така външният ни министър Екатерина Захариева

...
Някои изказвания бяха абсурдни. Така външният ни министър Екатерина Захариева
Коментари Харесай

Захариева за договора с Македония: Имаме обща история, ще я честваме заедно

Някои изявления бяха неуместни. Така външният ни министър Екатерина Захариева разяснява тематиката с признаването на македонския език и македонския народ в Договора за добросъседство с Македония.
Нямаме желание да водим никакви договаряния повече по контракта. Езиковата уговорка е доста ясна – нищо не признаваме, тази уговорка си е една и съща от 1999 година, акцентира Захариева. Още тогава, съобщи външният ни министър пред bTV. Няма такива неща в контракта като " македонски народ ", каквито ВМРО-ДПМНЕ желае да бъдат включени, посочи първият ни посланик.
Разбира се, че няма да пренебрегнем историята си –, добави Екатерина Захариева. Тя не изясни по какъв начин да вземем за пример ще честваме паметта на цар Самуил, като добави, че било ясно чий цар е Самуил. Захариева подсети, че македонският министър председател Зоран Заев към този момент бил споделил, че историческите обстоятелства не би трябвало да се отхвърлят. На базата на " достоверни исторически източници " Македония одобри да ревизира учебниците и образователните си стратегии. Ако ви кажа, че след подписването на контракта незабавно ще се случи, няма да е по този начин – ще трябват години, сподели Захариева. На въпрос ще има ли наказания при несъблюдение, външният ни министър изясни следното: Ако няма осъществяване, кой ще ти има вяра - вложители ли, Европейският съюз ли?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР