Някои инженери и пилоти смятат, че хората сега имат нужда

...
Някои инженери и пилоти смятат, че хората сега имат нужда
Коментари Харесай

Какви ще бъдат новите свръхзвукови пътнически самолети

Някои инженери и водачи считат, че хората в този момент имат потребност от свръхзвукова скорост при полетите. Ето по какъв начин се възнамерява да се реализира това, написа BBC Science Focus.

Американската компания Boom възнамерява до края на това десетилетие да стартира да провежда свръхзвуков транспорт на пасажери посредством самолета Overture.

Полетите ще се правят благодарение на стабилно авиационно гориво (SAF). Благодарение на такова гориво ще бъде допустимо да се понижи въглеродният отпечатък на лайнерите и да се съкратят излъчванията на въглероден двуокис с 80% в течение на целия живот на самолета. Освен това, то може да се смесва 50/50 с нормално гориво.

Самолетът Overture ще работи напълно на гориво SAF. Според специалисти този аероплан ще разреши да се лети над водата два пъти по-бързо, в сравнение с с елементарен аероплан (средната скорост е 2090 км/ч), както и с 20% по-бързо-над сушата (средна скорост-1100 км/ч). Същевременно ще се изразходва повече гориво, само че то няма да оставя въглероден отпечатък.

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР