Някои храни с високо съдържание на въглехидрати са особено вредни

...
Някои храни с високо съдържание на въглехидрати са особено вредни
Коментари Харесай

Ето кои са най-вредните храни за фигурата ви

Някои храни с високо наличие на въглехидрати са изключително нездравословни за фигурата, настояват диетолози. В Eat that, not that! назоваха пет от тях. Диетологът Лиза Йънг първа обърна внимание на гевреците. По отношение на калориите тя приравни една изядена франзела с четири или пет филийки самун и изясни това с обстоятелството, че те рядко се употребяват в чист тип.

„ Те постоянно се употребяват като храна за закуска с разнообразни гарнитури като крема сирене, фъстъчено масло и други висококалорични храни “, добави диетологът Триста Бест.

На второ място в листата са зърнените закуски, които съгласно специалистите са с ниско наличие на хранителни субстанции. „ Хората постоянно свързват зърнените храни със здравословна храна, само че сладките зърнени храни постоянно съдържат толкоз или повече добавена захар, в сравнение с бисквитките “, изясни Янг.

Моргин Клер, диетолог, добави, че яденето на зърнени храни за закуска може да докара до внезапно повишение на равнищата на кръвната захар. Диетолозите считат, че най-опасната за здравето и фигурата е сладката сода, която не съдържа съвсем нищо с изключение на захар.

Четвърти в листата е белият самун, който съгласно специалистите е мощно обработен при производството и лишен от хранителни субстанции. Той съдържа огромно количество въглехидрати и използването на подобен самун в огромни количества води до наддаване на тегло.

Последни в листата са тестените произведения от рафинирано пшенично брашно. Диетолозите обясниха, че те са с доста въглехидрати и никакви фибри. Янг посъветва да изберете паста от твърда пшеница и да следите деликатно размера на порциите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР