Някои хора вярват, че приятелството е много по-важно от връзката.

...
Някои хора вярват, че приятелството е много по-важно от връзката.
Коментари Харесай

Приятели, от които нямате нужда

Някои хора имат вяра, че другарството е доста по-важно от връзката. Че можете да вършиме без гадже или другарка, само че не и без другар. Някой, с който можете да споделяте неща, да вярвате, да прегръщате и най-важното - да обичате. Но намирането на същински другар не постоянно е елементарно.

Хората ще дойдат в живота ви и ще изчезнат, само че това са тези, които ще останат до вас все пак. Има другари, които трансформират изцяло живота ви към по-добро, а има и такива, които единствено ви предават. Понякога не съумяваме да разпознаем токсичното другарство, тъй като към момента се вкопчваме в спомените, които имаме с този човек. Може би би трябвало да помислите за другарството си и да решите дали в действителност имате потребност от този човек в живота си. Ако не дават нищо позитивно, тогава най-добре е да се сбогувате вечно. Ще ви дадем образец за някои типове другари, от които просто не се нуждаете:

Приятели, които ви одобряват за даденост Може да ги смятате за „ другари ", само че в действителност ли са другари, в случай че се месят в живота ви, както намерят за добре? Понякога се усещаме прекомерно комфортно и одобряваме другарството си за даденост, само че това не е опрощение. Опитваш се да им помагаш още веднъж и още веднъж, даваш им всичко, само че отново не получаваш нищо назад. Те не правят оценка това, което вършиме за тях, само че на първо място не правят оценка вашето другарство.

Това е приятелят, който в никакъв случай не ви връща услугата и съвсем в никакъв случай не е там, когато имате потребност от него. Приятелството би трябвало да бъде взаимно, а не едностранно. Не можете да бъдете щастливи с другар, който ви приема за даденост. Така че, въпреки че може да е мъчно и даже да ги обичате, най-добре е да го оставите. Те просто не си костват времето ви.

Приятели, които те съдят
Добре прочут факт е, че приятелите в никакъв случай не би трябвало да ви съдят. Те може да не постоянно са съгласни с вашите решения в живота, само че би трябвало да ви пазят, без значение от всичко. Приятел, който ви съди по вашите решения или даже по облеклата, които носите, не е този, който желаете в живота си. Трябва да се чувствате удобно измежду приятелите си и да не се страхувате да бъдете себе си, само че в случай че те карат да се чувствате по този начин, като че ли сте съдени, тогава това е червен байрак. Разбира се, имате потребност от почтен другар, само че има тънка граница сред това да ви кажа истината от почитание и да ви приказва нещо, което ще ви разстрои.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР