Някои хора отказват да забравят предците си, за някои хора

...
Някои хора отказват да забравят предците си, за някои хора
Коментари Харесай

Да вдъхновяваш чрез изкуство: Анонимният художник No Name с нова кауза

Някои хора отхвърлят да не помнят предците си, за някои хора предишното има място в бъдещето им - хора като анонимния художник No Name.
Снимка: bTV
" Вярвам в идеята " бъдеще за предишното ", имам вяра, че основаването на модерни портрети на героите ни ще донесе позитивна смяна. Най-хубавото е, че хората вземат участие в целия развой, те виждат по какъв начин се основават картините, разясняват, споделят страсти и дават хрумвания. Дори безусловно вземат участие в процеса на рисуването. В този миг една картина обикаля цяла България, като се предава от човек на човек, непознати хора, оставят линии върху платното и основават лика на Христо Ботев. Това ще е първата картина, основана от всички нас и за нас ", споделя " индивидът без име ".
Снимка: bTV
За да извърши задачата си обаче един водач има потребност от почитатели. Хора, които имат вяра в него и в идеята му. Точно подобен е Боян Ченешев, минал 600 километровия маршрут Ком - Емине с портрета на Левски на гърба си.
Снимка: bTV
" Взех картината с мен, тъй като считам, че Левски е един свободен човек и той ще ми помогне да открия своята вътрешна независимост. Това прекарване го свързвам с успеха, тъй като всеки търси в себе си победа ", споделя Боян.
Снимка: bTV
За No Name такива хора са тласък да продължава с идеята си и потвърждението, че има вяра българинът да се пробуди и да възвърне родолюбието си, само че наранени от творчеството му са още един вид хора – тези, които имат потребност от малко добрина.
Снимка: bTV
Баба Ганка е жена от град Пловдив, получила внезапно две картини персонално от анонимния художник.

" Попаднах на пост в интернет, който разказваше за баба Ганка. Към поста имаше изложение къде може да бъде открита. Грабнах две от картините ми и потеглих към нея. Казах ѝ, че пристигам от надалеч и желая да ѝ оставя две картини, като сумата от продажбата им може да задържи за себе си. Уверих я, че има положителни хора и съм сигурен, че някой ще ги купи, само че усещах, че тя не ми има вяра. Не знам дали е вярно, само че аз изпитах удовлетворение, когато тя ми сподели, че е продала картините за няколко часа и към момента не вярвала. Каза ми да се върна при нея, с цел да ми съобщи сумата. Баба Ганка е толкоз добра, че се усеща неловко да задържи парите. Обещах й, че когато завърша съвремения портрет на Георги Раковски ще й занеса още картини, с които да си помогне за медикаменти и други потребности. Искам да благодрая на хората, решили да закупят портерите и да й оказват помощ ", изяснява художникът.
Снимка: bTV
No Name е тръгнал по дългия път на пробуждането, целящ да ни върне патриотизма. За него не е значимо да се знае кой е той, не желае да се приказва за самия него, а хората да се включат в идеята му, тъй като както е споделил Левски: " Дела трябват, а не думи! "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР