Някои хора носят винаги амулет на късмет и вярват в

...
Някои хора носят винаги амулет на късмет и вярват в
Коментари Харесай

Най-популярните символи на късмет по света

Някои хора носят постоянно талисман на шанс и имат вяра в него, други считат това за безмислено поверие.
Ето кои са някои от най-популярните знаци на шанс по света:
 Пръстени за благополучие: какви бижута могат да се трансфорат в ефикасни талисмани Пръстени за благополучие: какви бижута могат да се трансфорат в ефикасни талисмани
Бижутата, направени от разнообразни метали, имат друга сила. Също по този начин, разделяне се прави и съгласно типа на бижутата: обеци, пръсте...
1. Четирилистна детелина
SHAPE * MERGEFORMAT Четирилистната детелина е античен ирландски знак на шанс. Келтите вярвали, че тя оказва помощ да видите „ феите “ и да прогоните „ злите сили “. В детелината има мистична мощ, която поддържа вярата, любовта и шанса. Всъщност има многочислени вариации на това растение с 4 листа, само че шанс носи единствено растението „ пълзяща детелина “ или Trifolium repens. Растение от този тип с 4 листа се среща един път на 10 000 екземпляра.  
2. Подкова
Според антична британска легенда, настойникът на ковачите Свети Дънстън бил посетен от самия демон, който изискал да му се подкове коня. Дънстън решил да го накаже за злините и почнал да подковава самия демон, а не коня му. Дяволът почнал да вие от болежка и помолил за благосклонност. Тогава ковачът го предиздвикал да обещае, че повече в никакъв случай няма да идва тук-там, където има подкови. Затова през днешния ден хората по света имат вяра, че в случай че слагат подкова на дома си, дяволът ще стои надалеч.
3. Калинка
 Тези талисмани носят единствено зло и рискове Тези талисмани носят единствено зло и рискове
Не всички талисмани и сувенири излъчват позитивна сила. Има категория талисмани, които могат да причинят несгоди, заболявания и неприятно...
Според антична легенда в някои краища на света, посевите били унищожавани от листни въшки. Хората почнали да насочат молебствия към Богородица да ги избави. Изведнъж се появили многочислени червени буболечки с черни петънца, които избавили посевите. Хората решили, че те са изпратени като отговор на молитвите им и почнали да ги назовават „ Буболечките на Дева Мария “. Вестта бързо се разпростряла и до ден сегашен хората имат вяра, че калинките носят благополучие и шанс.
4. „ Ангелското число 777 “
7 е мистично число, което е знак на пробуждането, интуицията и духовното прояснение:
*7 са дните в седмицата
*7 са цветовете на дъгата
*7 са планетите, забележими с просто око
*вярва се, че 7-мият наследник на 7-мия наследник е талантлив със свръх мощ
* 777 години е живял Ламех, бащата на Ной
*777 е като контраст на дяволското 666.

5. „ Синьото око “
Всички сме виждали амулети със синьо око в Турция и в други източни страни. Амулети под формата на синьо око се подаряват още от дълбока античност. „ Окото на Назар “ поема отрицателната сила, пречупва я и връща единствено позитивни намерения към притежателя. Според поверието амулетът би трябвало да е направен ръчно и да е от стъкло. Ако мънистото се счупи, неотложно би трябвало да го изхвърлите. Никой не знае от кое място тъкмо идва „ Окото на Назар “. Свързват го с египетския господ Хорус, който отворил очи и видял цялата земя, обляна в жива светлина.
6. Червен конец
 7 предмета, които притеглят любовта в дома и укрепват брака 7 предмета, които притеглят любовта в дома и укрепват брака
От незапомнени времена хората са употребявали талисмани и амулети, с цел да се предпазят от злото и да оживят просперитета. Мъдростта на наш...
Червен конец носят хора от целия свят и от разнообразни религии. Вярва се, че това е цветът на здравето и течащата във вените ни кръв. Освен това се счита, че аленият цвят гони злите сили и отрицателната сила. Слага се „ срещу уроки “ най-много на дребни деца, бременни, млади дами. Днес ще намерите разнородни вариации на гривнички за мъже и дами с червен конец.
7. Монета
Според антично вярване, в случай че видите монета на земята, сте намерили шанса си за деня. Но някои хора считат, че това важи, единствено в случай че монетата е с лицето нагоре. Ако е с лице към земята, по-добре не я вземайте, няма да ви донесе шанс. Особено огромен шанс е, в случай че в средата на монетата има дупка. В страни като Япония, особено се създават сечени монети с дупки.
Независимо дали сте суеверни или не, постоянно би трябвало да вярвате, че „ признакът “ на шанса е в вас самите – бъдете търпеливи, непрекъснати и щастието единствено ще ви откри.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР