Някои хора не обичат пчелите. Те мислят, че те просто

...
Някои хора не обичат пчелите. Те мислят, че те просто
Коментари Харесай

Преди да излезете, оставете лъжица с вода и захар на балкона или двора

Някои хора не обичат пчелите. Те мислят, че те просто ни тормозят, до момента в който се опитваме да имаме добър пикник или излет навън. Но истината е, че тези дребни инсекти умират, написа jenata.blitz.bg.

Това е притеснително за целия свят, тъй като пчелите са виновни за прехраната на 90 %от популацията на Земята. Ние в действителност не можем да оцелеем без тях. Не е нужно да бъдете специалисти еколози, с цел да почитате природата, в която живеете, и за благополучие има някои изненадващо елементарни неща, които всеки може да направи, с цел да помогне на планетата.



92-годишният Сър Дейвид Атънбъро се бори за животните, околната среда и природата през целия си живот. Британският зоолог и създател е може би най-известен като ефирен водещ, и сигурно ще го разпознаете, в случай че го чуете. Сега тази жива легенда има друго значимо обръщение, което всеки би трябвало да чуе:

"Ако пчелите изчезнат от лицето на Земята, хората ще продължат да съществуват единствено още четири години ", написа неотдавна той във Фейсбук.

Дейвид Атънбъроу сигурно не е първият човек, който приказва за това съществено предизвестие, само че постът му припомня, че това е въпрос, който всички би трябвало да вземем на съществено.

Те могат да наподобяват дребни и незначителни, само че пчелите имат голяма задача - към една трета от храната, която ядем, се опрашва от тези инсекти.



"През последните 5 години пчелното население е спаднало с 1/3 ", написа Дейвид Атънбъроу.

Но обстановката не е безнадеждна. Има едно нещо, което можем да създадем и това е концепция, която се популяризира тъкмо като горски пожар.

Дейвид Атънбъроу предлага елементарен съвет, който всеки би трябвало да опита: Смесвайте захарта и водата в лъжица и я оставя в задния двор или терасата. Това може да ви помогне да спасите живота си!



Дейвид Атънбъро написа:

"В това време на годините пчелите постоянно наподобяват като умиращи или мъртви, само че те са надалеч от тази фаза. Пчелите могат да са изтощени и просто нямат задоволително сила, с цел да се върнат в кошера, което постоянно може да докара до преждевременната им гибел. Ако откриете изтощена пчела в дома си, елементарното решение със захар и вода ще помогне да съживите изтощена пчела ".

"Просто смесете две супени лъжици бяла, гранулирана захар с една супена лъжица вода и поставете лъжицата навън, с цел да доближи пчелата до нея. Можете също по този начин да помогнете, като споделите тази обява, с цел да повишите осведомеността на хората ", написа още той.

Ето още един метод да помогнете на пчелите и човечеството да процъфтява: да засадите цветя на балкона или в двора. Пчелите, които жужат към вас, ще го харесат!


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР