Някои хора изобщо не разбират така наречената концепция за стара

...
Някои хора изобщо не разбират така наречената концепция за стара
Коментари Харесай

9 признака, че сте стара душа

Някои хора въобще не схващат по този начин наречената идея за " остаряла душа ", до момента в който за други определението е повече от ясно. Това е положение на мозъка, при което се чувствате по-опитни от другите, доста по-възрастни. По-напредничави, може би даже по-цинични.

Съществуват голям брой избрания за „ остаряла душа “, само че би било по-правилно да опишем основните характерности, които хората от този вид имат.

Разпознавате ли се?

1. Предпочитате уединението.

„ Старите души " не се интересуват от същите неща като другите хора на тяхната възраст. Ето за какво за тях е мъчно да основават другарства с хора, с които имат малко общо. В резултат на това " старите души " постоянно се оказват сами. Общуването с несъответствуващите хора просто не им подхожда.

2. Обичате знанието, мъдростта и истината.

Да... звучи прекомерно грандиозно и претенциозно, само че " старите души " са привлечени от интелектуалната страна на живота. Те схващат, че знанието е мощ, мъдростта е благополучие, а истината е независимост. Затова се стремят първо към тях. Тези желания значат повече за тях, в сравнение с слуховете за новото гадже на някоя холивудска звезда или резултатите от последните футболни мачове.

3. Проявявате интерес към духовното.

Емоционалните " остарели души " имат сензитивна, духовна природа. Преодоляването на рестриктивните мерки на егото, търсенето на прояснение, стремежът към мир и обич е това, което занимава тези остарели хора в млади тела. Това им се коства най-мъдрото и най-приятното занятие.

4. Осъзнавате крехкостта на живота.

" Старите души " постоянно осъзнават освен своята смъртност, само че и тленността на всичко, което ги заобикаля. Поради това те могат да бъдат прекомерно внимателни и даже дистанцирани, само че осъзнаването им разрешава да изживеят живота си по-мъдро.

5. Вие сте замислени и склонни към самоанализ.

" Старите души " мислят доста... за всичко. Способността им да размишляват и да се учат както от личните си дейности, по този начин и от тези на другите, е най-големият им преподавател. Една от аргументите " старите души " да се усещат такива е, че личните им мисли са им дали толкоз доста уроци и те схващат доста добре житейските обстановки с помощта на способността си да следят деликатно какво се случва към тях.

6. Виждате цялата картина.

" Старите души " рядко си губят времето с неща от вида на неефикасно обучение, покачване или покупката на огромен тв приемник. Те гледат на живота от птичи взор и вземат решение какъв е най-хубавият метод сега. Когато се сблъскат с проблеми, " старите души " имат вяра, че те са краткотрайни и преходни и единствено ще усилят бъдещата наслада. В резултат на това " старите души " имат спокоен, постоянен темперамент.

7. Не сте материалисти.

Богатството, статусът, славата, новият модел iPhone... тези неща отегчават " старите души ". Този вид хора не виждат причина да преследват неща, които доста елементарно могат да им бъдат отнети. Също по този начин " старите души " нямат време или интерес към краткосрочните удоволствия, тъй като не обезпечават нищо в дълготраен проект.

8. Били сте необичайно дете, което не е следвало обществените правила.

Това не всеки път е по този начин, само че доста " остарели души " стартират да наподобяват незрели доста рано. Често такива деца са наричани " ранни разрастващи се ", " интроверти " или " бунтари ", тъй като не се вписват в признатите модели на държание. Те нормално са доста любопитни и интелигентни, осъзнават, че огромна част от това, което им споделят учителите, родителите и връстниците, е неефикасно, и им се опълчват - пасивно или нападателно. Ако можете да разговаряте с детето си като с възрастен човек на равни начала, вие имате " остаряла душа ".

9. Просто се " чувствате остарели ".

Чувства, които най-често съпътстват " старите души ", са нерешителност в връзките им със света, умствена отмалялост, бдителност и самообладание, дистанцираност и успокоение. За страдание, заради тази причина те постоянно са възприемани като безразлични и студени, само че това е единствено един от многото легенди за " старите души ".

Някои остарели хора споделят, че са " млади по душа ". Младите хора също могат да бъдат " остарели по душа ".

Източник: cluber.com.ua

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР