Някои хора избират престоя си в хотели според това дали

...
Някои хора избират престоя си в хотели според това дали
Коментари Харесай

8 неща, които никога не бива да правите на шведска маса

Някои хора избират престоя си в хотели съгласно това дали оферират шведска маса или не. За доста туристи това е желан метод на изхранване поради удобството, до момента в който други считат, че неограниченото количество храна им дава опция " да си избият " част от парите за почивката, което няма по какъв начин да е по този начин - хотелите доста добре знаят по какъв начин да устроят бюджета си, че това да не се случи.

Разбира се, да бъдем почтени, при множеството туристи надвива елементарната човешка алчност. Ако хотелът е прекрасен и храната е качествена, не можем да ги корим доста - въпреки всичко човек е на отмора и желае да се отпусне.

Но за жалост някои хора се държат извънредно обратно към шведската маса. Често вършат неща, които освен нервират останалите, само че и нарушават обикновени граници на положително образование.

Ако не желаете да изглеждате грозно в профил, когато сте на шведска маса, вижте кои са нещата, които в никакъв случай не трябва да вършиме там, написа pochivka.blitz.bg.

1. Да подбирате храната

Ако желаете постоянно да получавате най-сладкото парче, би трябвало да отидете при баба си на село, а не в хотел със система за хранене на шведска маса. Хотелските правила, а и положителното образование, не разрешават ровенето на храната и местенето на части, без значение какъв брой ги желаете. Трябва да вземете това, което е по-близо. В краен случай авансово преценете къде се намира най-вкусната част и я извадете бързо.

2. Вземате прекалено много

Следвайки правилата " Веднъж се живее “ и " Запасете се през цялото време “, някои натрупат планини с храна в чинията си. Яденето на всичко това е мъчно, от време на време даже невероятно - само че по някаква причина тази мисъл не обзема в точния момент феновете на неограничената храна. Следователно те оставят след себе си купища полуизядена или даже недокосната храна. Проблемът е добре прочут: някои хотели към този момент са почнали строго да глобяват туристите, които оставят доста в чиниите си.

3. Да слагате всичко в една паница

При типа на такива туристи стартирате да мислите, че на входа им е дадена единствено една паница и са им обяснили, че в ресторанта има дефицит на посуда и няма да има задоволително за всички. Това са хора, които без проблем смесват с пиле с десерти, сосове със сладко и плодове с риба. Но потреблението на няколко чинии даже се предизвиква от разпоредбите на бюфета. Поне сложете плодове със сладкиши настрана от главното.

4. Да употребявате една и съща щипка за всички храни

Някои хора не виждат нищо ужасно в подобен табиет: те се въоръжават с щипки някъде покрай щанд със задушено свинско месо и с тях поставят всичко - от ориз до десерти. Ясно е, че това не може да се направи: всяко ядене на бюфета върви със лична щипка или лъжица. Не я намерихте? Вземете чиста, няма вие да я миете.

5. Да вземате храна със себе си

" Какво пък? ", мисли грижовната майка на фамилията, поставяйки в торба плодове, кифли, зеленчуци. " Те имат толкоз доста, по този начин или другояче няма да ги изядат всичките. Ние едвам събрахме билет, даже и да спестим от храна, те няма да изгубят ". Изглежда, че има някаква логичност в думите ѝ, само че разпоредбите за държание на бюфета са напълно ясни: храната не може да бъде изнасяна. Понякога се вършат изключения за някои единични плодове, само че все се допитайте до чиновниците на хотела преди да грабите.

6. Да бързате

Всеки, който е почивал на " ол инклузив ", най-малко един път е попадал на фамилии на отмора, които считат успеха в конкуренцията за храна за съществена задача. Идват в 7:55, в случай че ресторантът отваря в 8:00, нахлуват в залата, разпределят зони - ти си за сладкиши, ти си за месо, ти си за плодове - и тичат, като че ли храната се пробва да избяга в кухнята при типа им. Не бива да сте като тях. В края на краищата не бягайте стремително накъдето и да било - това е същността на почивката.

7. Да изразявате неодобрение

До края на обяда или вечерята може да свърши пилето, мандарините и с това - търпението на личния състав. Но това не е причина да изразявате шумно недоволството си от оскъдността на асортимента или неучтивостта на служащите. Все отново храната не би трябвало да чака и сервитьорите и готвачите не би трябвало да слушат груби забележки. Ако смятате, че храната обективно не дава отговор на оповестената, уведомете за това гида или админа на хотела.

8. Да се появите в плажно облекло

Никак не е признато да идвате на бюфета в плажно облекло (в спортно облекло също като цяло не е редно). Ясно е, че сте на курорт и лятна отмора и ви мързи да се преобличате. Но въпреки всичко приемете този съвет съществено, в случай че не желаете да ви порицаят обществено пред останалите посетители на хотела, че изглеждате неуместно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР