Някои хора биха направили всички, за да станат професионални футболисти.

...
Някои хора биха направили всички, за да станат професионални футболисти.
Коментари Харесай

Историята на фалшивия футболист, който за малко да играе в ЦСКА

Някои хора биха създали всички, с цел да станат професионални футболисти. Грегори Акселрод измами европейския хайлайф, с цел да играе в Шампионската лига, изпращайки подправена автобиография.

На 10 години французинът е като всяко малко момче с фантазия. Единственият проблем е, че той е ужасяващ във футбола. Собственият му татко го считал, за толкоз неприятен, че се срамувал и му забранил да играе.

След това младият Акселрод измами Норич, Борнемут и Суиндън, а по-късно опита същото и с ЦСКА за да играе в европейските клубни шампионати, откакто сътвори подправен уеб страница, в който твърди, че е изгряваща звезда.

Спомняйки си първите стъпки във футбола, роденият в Париж Акселрод споделя пред Sportsmail: “Играх първият си мач пред татко ми, когато бях на 10 години. За мен това беше като край в Шампионската лига. Играхме против добър тим и загубихме с 0:4. Когато бяхме в колата на път за у дома, татко ми ми сподели: „ Грег, толкоз съм смутен. Много си неприятен. Мързелив си. Вече не желая да те виждам на футболното игрище. “ Бях шокиран. Да бъда с приятелите си на терена беше най-хубавата част от седмицата ми “, споделя французинът.

Между 10 и 18-годишна възраст на Акселрдо му е неразрешено да играе футбол заради липса на гений. Младежът играе единствено в задния си двор, само че не се отхвърля от фантазията си да играе професионален футбол – основно, тъй като желае да потвърди на татко си, че бърка.

Един ден в учебно заведение се заражда концепцията Грег да сътвори подправен уеб страница, в който твърди, че е професионален футболист и играе за аварийния отбор на ПСЖ.

Той копира и слага материали от L’Equipe, подменяйки даже името на звезда от ранга на Никола Анелка, поставяйки неговото.

Новината не е цялостна неистина, тъй като Акселрод в действителност играе за ПСЖ, само че за петия тим в дъното на френския футбол, което самият той разказва като „ най-лошото “ в родината му.

38-годишният французин споделя: „ Можете да бъдете Кристиано Роналдо в петия тим, само че никой няма да ви гледа, тъй като там играеха единствено посредствени играчи “.

Meet Gregoire Akcelrod – the FAKE footballer who almost blagged his way into the Champions League
— broread.com (@brainboredcom)
По това време Грег се откъсва от заможното си семейство, тъй като е избрал футбола пред уместно обучение и кариера.

На 19 години французинът, чиято баба е наследила огромно положение от 15-годишния си брак с носителя на Оскар Морис Шевалие, работи във верига за бързо хранене и живее в дребен апартамент в Париж.

Като част от измамата Акселрод прави по този начин, че се промъква на „ Парк де Пренс “ и се снима с формалния екип на ПСЖ, с цел да направи свои „ публични “ фотоси. След това уебсайтът и автобиографията му са изпратени до някои от най-големите клубове в Англия. Но Челси, Манчестър Сити и Арсенал отхвърлят да го пробват, само че Суиндън му дава късмет през лятото на 2003 година. Това е един от двата теста на играча. „ В първия ден от пробите бях толкоз физически и тактически неспособен, че се изгубих. В подготвителния мач вратарят изпрати дълга топка, пробвах се да я насоча, само че тя ме удари в лицето. Всички се засмяха. “ Французинът не е викнат за втория ден от пробите, само че въпреки всичко се промъква до нов подготвителен мач на останалите играчи и то пред почитатели. Независимо от гения му, упоритостта на Акселрод е видяна от мениджъра Анди Кинг, който му дава втори късмет. Но по-късно не му е препоръчан контракт след първият му злополучен мач.

Финансовите проблеми на Борнемут при започване на 2000 година принудиха отбора да вземе французина. Той тренира с „ черешките “ в продължение на една седмица в предсезонната подготовка през 2007 година и даже вкарва в другарски мач.

След това Суиндън въпреки всичко се връщат за него и го притеглят. Французинът вкарва две попадения в подготовката, а по-късно изиграва още 21 мача за отбора. След това новият управител на отбора Пол Стърок отхвърля да го употребява, макар желанието на почитателите на Суиндън.

Малко след раздялата с тима, Акселрод е уловен от камерите на „ Скай Спортс “ да тренира с Норич, само че неприятното му показване с запасите на „ канарчетата “ водят до нов отвод.

Предложения към Грег има от Люксембург, само че французинът ги отхвърля, тъй като тимовете от тзи страна са прекомерно „ дребни “ за него.

Но вярната оферта за него съвсем идва през лятото на 2009 година, когато Акселрдо е поканен да тренира с ЦСКА, който преди малко се е класирал за европейските клубни шампионати. По това време треньор на столичани е Любослав Пенев.

Убедени, че е състезател на ПСЖ, „ алените “ му оферират тригодишен контракт с 15 000 паунда месечна заплата, само че поредност от несгоди и най-много почитателите на ЦСКА, водят до откриване на футболиста.

Акселрод си спомня: „ Направих две тренировки и в неделя треньорът сподели на моя сътрудник, че желае да подпишем. Снимаха ме с фланелката на ЦСКА, подписах и разгласиха това на формалния уебсайт на клуба. Но почитателите на ПСЖ ме унищожиха. За една нощ последовател на ЦСКА се свърза с онлайн конгрес на парижани и попита за мен. Не всички почитатели на ПСЖ ме познаваха. Казаха, че неистина, откакто са ревизирали уеб страницата ми. Но част от него беше правилно, да вземем за пример видеото с екипа на Суиндън. Фенът на ЦСКА се свърза с съвсем всички публицисти в София и стана ясно, че клубът ще подпише с подправен състезател. “

Когато Акселрод слиза на закуска в понеделник заран, никой от ЦСКА не желае да го познава и е бил помолен да се върне във Франция.

След това футболистът прави опити да играе в Гърция, Кувейт и Канада, като Отвъд Океана има дребен триумф с Мисисауа Ийгълс.

В сегашното Акселрод има футболна кариера на цялостен работен ден, само че не тази, която е възнамерявал. Французинът работи като сътрудник на млади играчи, които се пробват да влязат в огромните футболни академии. Но в този момент не употребява тактиката, на която разчита в предишното.

38-годишният французин даже написа автобиографията си, в която в детайли разказва странното си странствуване във футбола и дава препоръки на младите футболисти по какъв начин да влязат в играта.

Акселрод признава, че съжалява за някои аспекти от късата си кариера, само че упорства, че нито един път не е избягал от клуб в опит си да стане експерт. „ Никога не съм откраднал нито цент от тимовете. Винаги съм плащал хотелите и полетите си. Клубовете изгубиха малко време, само че от време на време се случва това “, споделя Акселрод.

История почтена за книга или филм.

Meet Gregoire Akcelrod: The FAKE footballer who tricked teams into getting trials across Europe and almost blagged his way into the Champions League
— MailOnline Sport (@MailSport) function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР