Някои го смятат за Робин Худ, а други го описват

...
Някои го смятат за Робин Худ, а други го описват
Коментари Харесай

Безпощадният гангстер Ал Капоне е имал и нежна страна

Някои го считат за Робин Худ, а други го разказват като като зложелател номер едно на Америка, което е още едно доказателство за спорната персона на Ал Капоне. Наскоро бе разкрито и че безмилостният разбойник имал и нежна страна, като е създател на една от най-известните любовни балади.

Ал Капоне бил човек, който държал на стила и изкуството, въпреки че не с това се свърза името му през днешния ден. Той постоянно се обличал елегантно и постоянно ходел на опера, спектакъл и балет.

Драматичните оперни осъществявания му били обичани и в биографията му се споделя забавен случай от 1926 година, когато отвлякъл оперния реализатор Фетс Уолър и с револвер, опрян в главата го принудил да пее 3 часа на рождения му ден.

Капоне бил буен обожател на музиката. В дома му непрестанно се слушал джаз, а той постоянно свирел на банджо. В пандиза Алкатраз той имал задоволително време, с цел да се отдаде на заниманието си. Всяка неделя свирел и пеел на пандизчиите, а дългите диалози с пастора за живота, свободата и любовта го въодушевили да напише любовна ария. Около Коледа Ал Капоне изцяло бил приключил песента Мадона Мия и подарил нотите и текста на отец Винсънт Кейси.

Мадона Мия, ти си цвят от рози. Ти си чарът, който струи от песента ми. Мадона Мия, твоята същинска обич ме направлява. Не позволявай на нищо да ме подведе по неприятния път. Има единствено една луна над нас, едно златно слънце. Има единствено една жена, която обичам. Това си ти, написал гангстерът, показвайки пристрастеност и деликатност, на каквато хората не вярвали, че е кадърен.

Източник: sanovnik.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР