Някои го смятат за истински Робин Худ, други го описват

...
Някои го смятат за истински Робин Худ, други го описват
Коментари Харесай

Безпощадният Ал Капоне е имал и нежна страна

Някои го считат за същински Робин Худ, други го разказват като зложелател номер едно на Америка, което е още едно доказателство за спорния темперамент и персона на Ал Капоне. Наскоро бе разкрито и че безмилостният разбойник имал и нежна страна. Той бил създател на една от най-известните любовни балади.

Ал Капоне постоянно ще остане в съзнанието ни като грациозен мъж със жанр, който обожавал музиката. Това била една от най-големите му недостатъци. Мафиотът обичал да върви на опера, бил огромен обожател и на джаза и даже свирел на банджо.

В биографията му участва случай от 1926 година, когато отвлича пианиста Фетс Уолър с опрян в главата револвер и го кара да свири без отмора на тридневното празненство по случай рождения му ден.

Именно на тази своя пристрастеност музиката, след затварянето му в непристъпната цитадела Алкатраз. Той имал задоволително време, с цел да се отдаде на заниманието си. Всяка неделя свирел и пеел на пандизчиите, а дългите диалози с пастора за живота, свободата и любовта го въодушевили да напише любовна ария. Около Коледа Ал Капоне изцяло бил приключил песента Мадона Мия и подарил нотите и текста на отец Винсънт Кейси.

I liked a @YouTube video http://t.co/zNlELvOJF8 ABC World News - Al Capone's "Killer Love Song " Madonna Mia
— sam mckelvey (@s77mkl) January 1, 2014
Мадона Мия, ти си цвят от рози. Ти си чарът, който струи от песента ми. Мадона Мия, твоята същинска обич ме направлява. Не позволявай на нищо да ме подведе по неприятния път. Има единствено една луна над нас, едно златно слънце. Има единствено една жена, която обичам. Това си ти, написал гангстерът, показвайки пристрастеност и деликатност, на каквато хората не вярвали, че е кадърен.

Песента оцелява през годините и през 2009 година е записана от членове на почитател клуба на Капоне. Листът, върху който Капоне написа текста, е продаден за 65 000 $.
Снимка: shutterstock
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР