Някои домашни уреди могат да бъдат използвани дълги години наред

...
Някои домашни уреди могат да бъдат използвани дълги години наред
Коментари Харесай

Екологичният отпечатък може да се намали с употребата на умни домашни електроуреди


Някои домашни уреди могат да бъдат употребявани дълги години наред и да изиграят голяма роля в това да ограничим екологичният отпечатък, с който белязваме планетата. Съзнателната приложимост на домакинските ни уреди, използването на умни такива, както и на тези с вграден изкуствен интелект ни дават опция да допринесем за един по-устойчив метод на живот към нас. По мотив Световният ден на екологията през вчерашния ден, LG дава потребни препоръки, за това по какъв начин да ги запазим по-дълго, да понижим потреблението на сила и като цяло да спестим.

Ако създадем една елементарна сметка, се оказва, че семействата изразходват една четвърт от общото ползване на ток в Европейски Съюз. Важна е освен външната изолираност на жилищата, енергийно ефикасните домашен уреди, само че и това по какъв начин сме ги настроили. Това може съществено да повлияе нашият принос към понижаване на екологичния отпечатък върху околната среда, без да загатваме намаляването на сметките в семейството. Прост образец е, че в случай че целият Европейски Съюз стартира да употребява миялни машини, вместо да мие чинии на ръка могат да бъдат спестени 92 кв.ч. електрическа енергия – това е два пъти потреблението на електричество в Португалия или 3% от потреблението на всяка една от страните членки на Европейския съюз. Не единствено това, само че питейната водата, която може да се спести е цели 6.142 милиарда литра – задоволително количество да изпълни 2.5 млн. Олимпийски плувни басейна.

Пестене на сила, посредством понижаване на разноските

„ Въпреки, че междинната дълготрайност на живота на домакинските уреди се усилва, доста от българите към момента употребяват по-стари електроуреди, които хабят сила “, означават специалисти от LG. Ако те бъдат сменени със модерни модели, излъчванията въглероден диоксид ще спаднат доста. Най-често семействата употребяват остарели перални машини, хладилници и фризери. Замяната на ледник, който е на повече от 10-15 години с подобен клас A+++, може да има осезателен резултат върху сметката ви за ток, да вземем за пример. Идентично стоят нещата и с пералните машини. Нова такава, може да понижи доста сметката за вода.

Европейски Съюз генерира към 88 милиона тона хранителни боклуци годишно. Този развой способства с 8% към повишението на парниковия резултат на световно равнище. В голяма степен, по-висококачествените уреди могат да запазят питателните артикули свежи, за доста по-дълъг интервал.

Разумната приложимост води до резистентност

Избирайки качествени уреди, които могат да се употребяват в продължение на години би се отразило доста добре върху околната среда. Инверторните мотори в някои домашен уреди и климатици употребяват доста по-малко сила в съпоставяне със общоприетите мотори, което от своя страна удължава и живота им. Неслучайно LG оферират 10-годишна гаранция за моторите си с непосредствено задвижване в пералните машини и компресорите в хладилниците.

Мисията за по резистентен метод на живот не стопира единствено с това да изберем качествени домашен уреди, само че значително зависи и от това по какъв начин ще се грижим за тях и по какъв начин ще ги използваме. Пример за това е, че не трябва да слагам хладилника вкъщи покрай източник на топлота (като печката например)или да го разполагаме пред директна слънчева светлина. Освен това е значимо уредът да не бъде поставян в прекомерно тесни пространства, с цел да остава задоволително място за вентилация на гърба – най-малко 10 см. разстояние от стената. Редовно би трябвало да ревизираме дали сме затворили добре вратата и когато уредът не е No-Frost, да го размразяваме и почистваме най-малко два пъти годишно.

С пералните машини най-ефективният способ за икономисване на сила е да сме рационални при избора на температура. Средно нечистите облекла, можем да перем на температура сред 30 и 40 градуса, само че на по-дълга стратегия. Пералнята би трябвало да е добре напълнена, без обаче да надхвърляме посочения размер. Когато използваме центрофуга е значимо да я включим на по-високи обороти. Изключение вършат доста деликатните материи.

На фокус: Изкуственият разсъдък

AI решенията имат все по-голямо значение, когато приказваме за домашен уреди. „ Домакинските уреди, които разполагат с AI технология към този момент са налични и с помощта на това, че проучват освен външните фактори към тях, само че и навиците и потребностите на притежателите си, могат да предложат доста по-ефективна приложимост. Фактът, че можем да ги управляваме от разстояние ги прави още по-ефективни, защото с изключение на всичко друго те пестят и време “, споделят специалистите на LG.

Например, в случай че пътувате, LG Smart ThinQ ™ приложението, може да следи и настройва температурата в хладилника ви. А в случай че, инцидентно сте пропуснали да пандизите вратата му, ще получите нотификация на своя телефон. По същия метод можете да контролирате отдалечено климатика си или пералнята, с цел да завършите прането още преди да сте се прибрали.

Много значимо е да внимаваме и да следим за положението на своите уреди. Това ще бъде от изгода освен за това да пазим природата към себе си, само че и ще ви спести спомагателни разноски. Ако някой от домакинските уреди дава индикации за това, че има някакъв проблем, навременната реакция за неговото премахване или замяна, са извънредно значими.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР