Някои действия, извършвани на празен стомах, могат да причинят сериозна

...
Някои действия, извършвани на празен стомах, могат да причинят сериозна
Коментари Харесай

Какво да не правим на празен стомах

Някои дейности, осъществявани на празен корем, могат да причинят сериозна щета на тялото ни

Мнозина от нас обаче даже и не подозират за това и след това си патят, отбелязва

Често пък улисани в всекидневието забравяме, че не сме хапнали нищо, и също бъркаме.

Какво безусловно не може да се направи преди ястие?

Дъвка

Лекарите не предлагат да се дъвче дъвка на празен корем. Научно потвърдено е, че тя предизвика непотребната секреция на стомашна киселина.

„ Когато започнете да дъвчете дъвка, киселината се отделя в стомаха, само че този път храна не се усвоява. Така се натрупва киселина в стомаха, която просто клокочи.

"Това значи, че колкото повече киселина е в стомаха ви, толкоз повече евентуално е да се развие стомашна язва. ", изяснява доктор Мухамад Мулонго, регионален здравен чиновник в окръг Буламбули в Източна Уганда.

Кафе и цитрусов сок

Кафето на празен корем също оказва отрицателно въздействие върху човешкото здраве. Учени от Кеймбридж организираха изследване и откриха, че напитка, изпита на празен корем, може да увеличи равнищата на кръвната захар, което води до диабет и сърдечно-съдови болести.

Освен това кафето на празен корем предизвиква киселинен рефлукс. Това се показва в проучване на Американското сдружение по гастроинтестинална ендоскопия. Кафето (със или без кофеин) отпуска долния езофагеален сфинктер и стомашната киселина се просмуква в хранопровода. Сред най-честите признаци на киселинен рефлукс са киселините.

За някои хора кофеинът, изключително на празен корем, покачва тревогата и нервността.

Цитрусовият сок също нервира стените на стомаха заради киселината и грубите фибри, които съдържа. По-добре е напитката да се разрежда с вода 1:1.

Сън

Въпреки препоръките да не се храните през нощта, не би трябвало да си лягате и гладни. Според лекарите от Мауо Clinic гладът и ниските равнища на глюкоза ни пречат да заспим.

Последиците включват ранно пробуждане и неприятно качество на съня. Лекарите предлагат млечни артикули, богати на калций и магнезий.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР