Някои деца вече са изпратили желанията си до Дядо Коледа

...
Някои деца вече са изпратили желанията си до Дядо Коледа
Коментари Харесай

Невероятни факти за Дядо Коледа

Някои деца към този момент са изпратили желанията си до Дядо Коледа или пък таман пишат своите писма. За да може всички послушни деца да получат дарове обаче Добрият дъртак би трябвало да се оправи с много компликации. Дядо Коледа би трябвало да се пребори със законите на физиката на Бъдни вечер с цел да се оправи с огромната задача, която има. Ако се създадат калкулации, в действителност пред него застават доста тествания. Ето кои са те:

Изследователката Линда Хардън пресметнала, че Дядо Коледа би трябвало да достави дарове на 378 милиона деца за относително малко време. Благодарение на въртенето на Земята той ще има цели 31 часа за това, в случай че допуснем, че лети от Изток на Запад.

Ако се има поради, че междинният брой деца в домакинство е 2.5, Добрият дъртак ще би трябвало да спре в 640 милиона къщи на Бъдни вечер.

Ако похапва коледни сладки и пие мляко на всеки от адресите, той ще погълне общо 150 милиарда калории единствено за една нощ или 60 000 пъти повече от целесъобразната дневна доза.

Шейната на Дядо Коледа ще би трябвало да се движи със скорост от 1050 километра в секунда, което е 3000 пъти повече от скоростта на звука и 0,35% от скоростта на светлината.

Ако всяко дете получава подарък до 0,9 кг, шейната ще тежи над 320 000 тона. Средният елен може да тегли едвам 135 кг, тъй че при този сюжет ще са нужни 214 200 елена. Но поради обстоятелството, че елените на Дядо Коледа летят, те може би са способни да се оправят с по-тежък товар, а и те са вълшебни, тъй че нищо не може да ги затрудни.

Нека да помислим и за джуджетата – 3000 от тях би трябвало да работят по осем часа дневно през цялата година, с цел да създадат задоволително дарове за всяко положително дете.

И до момента в който чакаме идването на положителния дъртак с бяла брада, ето 5 обстоятелството от неговата биография:

1. До XVI в. Санта Клаус (Св. Николай) не е бил свързван с Дядо Коледа. Холандците са първите, които свързват двата облика. Те означават празника на 6 декември и тогава си разменят коледните дарове.

2. Съвременната визия за добродушния дъртак, който лети с шейна с елени и се спуска над комините е нарисувана от Клемент Кларк Мур през 1823 година

3. В първите изображения на белобрадия дъртак той е облечен в зелено.

4. Червеният костюм на Дядо Коледа се появява за първи път през 1931 година с помощта на компанията Кока Кола.

5. Първото учебно заведение за Дядоколедовци в света е учредено от Чарлз Хауърд през 1937 година в щата Мичиган.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР