Някои депутати изпитват неистов ужас от това, че могат да

...
Някои депутати изпитват неистов ужас от това, че могат да
Коментари Харесай

Депутати в неистов ужас от въпроси на журналисти

Някои депутати изпитват " безумен смут " от това, че могат да бъдат питани за нещо от публицисти. При преместването на Народното събрание в партийния дом на репортерите бяха дадени обещания, които в този момент не се извършват. Това сподели пред БНР Пламена Игнатова, публицист от Клуб Z по тематиката за преместването на Народното събрание в партийния дом.

Тя уточни, че достъпът на публицистите в този момент е по- стеснен.

" Архитектурата на постройката значително носи виновност за това. Т.нар. микс зони, които ни бяха обещани, се оказаха неработещи. Нямаме Клуб на народния представител, в който можеха да се реализират неофициални срещи.

Депутатите могат да влизат от 4 входа, а ни беше казано, че ще е единствено от един. Тези неофициални контакти са значими, с цел да може да разбираем на хората какво се случва. Пред залата ние нямаме и добър интернет ", означи Игнатова.

И добави, че не може да си изясни оповестената продължителността от 3 години, през които ще трае ремонтът на остарялата постройка.

" Абсолютно всички политически сили в сегашното Народно събрание са били за това пренасяне. Ремонтът на постройката е един законен претекст, другият е, че на народните представители им е било доста тясно. Някои обаче изпитват безумен смут от това, че могат да бъдат спрени и питани за нещо. Има и сътрудници, които злоупотребяват с правото си на участват до тази постройка, само че това би трябвало да се регламентира административно, а не да страдат всички останали ", сподели още Игнатова.

Тя посочи, че журналистическата общественост е обединена и подготвена да показа настояванията си и в писмена форма пред управлението на Народното събрание.

Парламентарният кореспондент на БНР Даниел Инков изясни, че в предходната постройка е имало хоризонтално другарство сред депутатите и публицистите.

" Тук се получава една отвесна вероятност, тъй като залата, в която са депутатите, е доста по-високо от мястото, където публицистите могат да работят. Достъпът се реализира само през асансьори. Сложени са червени оградителни въжета ", означи той.

Даниел Инков сподели също, че това, което се случва в коридорите, е доста значимо за публицистите.

" Можем да разберем какъв ще бъде пулса на деня и къде ще излезе новината. В тази постройка това няма по какъв начин да се случи. Депутатите потъват в огромните коридори и изчезват от погледа ни ", посочи той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР