Някои държави в Стария континент взеха нови мерки срешу вируса.Европа

...
Някои държави в Стария континент взеха нови мерки срешу вируса.Европа
Коментари Харесай

Омикрон е четири пъти по-заразен: Гърция намали валидността на сертификатите, на Острова връщат маските

Някои страни в Стария континент взеха нови ограничения срешу вируса.

Европа се надпреварва с настъпването на новия вид на Ковид-19 - Омикрон. Във Англия предлагат работа от у дома, връщат се и наложителните маски на от ден на ден места. 

Гърция понижи валидността на документите за преболедувалите ковид от шест на три месеца. Препоръчва се имунизация за преболедували след третия месец. Като неимунизирани ще се третират всички над 60-годишна възраст, които не са ваксинирани с трета доза. Така действително 150 000 души в южната ни съседка остават без документи.

След въведеното наложително имунизиране на лицата над 60 година се трансформират и ограниченията. Сертификатът за имунизация за тях е годен до 7 месеца. Провежда се и дейна акция към родителите за имунизиране на децата. Всеки четвърти новозаразен е дете на възраст от 4 до 18-годишна възраст.

Проучване в Япония установи, че този вид е 4 пъти по-заразен от Делта.

" Вариантът Омикрон е по-лесно портативен и заобикаля имунитета, построен естествено след преболедуване на Ковид-19 или посредством слагане на ваксини ", обясни професорът по здравни и екологични науки в Университета в Киото - Хироши Нишиура.

Дания връща назад редица ограничавания. От събота заведенията за хранене и питейните заведения няма да работят. Датчаните се предизвикват да работят от у дома и да се откажат от събирания и коледни празненства, написа bgonair.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР