Някои държави членки на НАТО искат войната в Украйна да

...
Някои държави членки на НАТО искат войната в Украйна да
Коментари Харесай

Турция подозира, че някои държави искат войната да продължи

Някои страни членки на НАТО желаят войната в Украйна да продължи, с цел да отслабят още повече Русия. Това съобщи турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу пред Си Ен Ен Тюрк, оповестява " Укринформ ".

Той уточни, че Турция не счита, че войната сред Русия и Украйна ще продължи толкоз дълго след провеждането на мирните договаряния в Истанбул на 29 март.

" След срещата на външните министри на НАТО обаче остана усещането, че има страни членки на Алианса, които желаят войната да продължи - дано войната да продължи и Русия да отслабне, разяснява Чавушоглу.

Турският посланик разяснява и опцията за среща Зеленски-Путин. По негови думи турският президент Реджеп Тайип Ердоган е в непрекъснат контакт и с двамата водачи.

" Президентът Ердоган ще приказва още веднъж с водачите през идващите дни. Разговарях с съветския външен министър Сергей Лавров през днешния ден и с украинския външен министър Дмитро Кулеба през вчерашния ден ", означи Чавушоглу.

Той счита, че срещата сред президентите на Украйна и Русия остава на масата, припомняйки, че и двамата са се изразявали позитивно за сходна среща при подобаващи условия.
ТЕМА преди 21 минути 221 преди 32 минути 232 преди 49 минути 840
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР