Някои членове на енергийната група ОПЕК+ обмислят дали да освободят

...
Някои членове на енергийната група ОПЕК+ обмислят дали да освободят
Коментари Харесай

ОПЕК може да изключи Русия от квотите за добив на петрол: The Wall Street Journal


Някои членове на енергийната група ОПЕК+ обмислят дали да освободят Русия от договорката за рандеман на нефт, когато се срещнат в четвъртък, заяви The Wall Street Journal (WSJ), базирайки се на неназовани делегати на ОПЕК. Според известията делегатите са обезпокоени от възходящия стопански напън върху Русия и способността й да изпомпва повече недопечен нефт, с цел да понижи внезапно покачващите се цени.

 

 

Разговорите за изключване на Русия бяха ускорени, откакто в понеделник Европейски Съюз се съгласи да понижи 90% от вноса на нефт от Русия до края на годината.

Ако Москва бъде освободена, други експортьори като Саудитска Арабия ще усилят още повече добива, с цел да компенсират съветския дефицит.

" Преустановяването на присъединяване на Русия в ОПЕК Плюс може да бъде причина Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства да употребяват свободния си индустриален потенциал, защото те ще почувстват, че към този момент нямат съглашение за индустриална квота, което би трябвало да признава интереса на Русия ", съобщи пред Ройтерс Андрю Липоу от Lipow Oil Associates в Хюстън.

 

 

 

ОПЕК и съдружниците му, водени от Русия, известни като ОПЕК+, облекчават рекордно съкращенията на добива, въведени след пандемията от Ковид-19. Съгласно договорката, реализирана през юли предходната година, групата трябваше да усилва индустриалните си цели с 432 000 барела дневно всеки месец до края на септември.

 

Цените на петрола се намалиха след отчета, само че в сряда се възвърнаха, като интернационалният бенчмарк Брент се търгуваше с 1,47% по-високо на равнище 117,30 $ за барел към 16:25 ч. българско време. Американският недопечен бенчмарк WTI нарастна с 1,37% до 116,24 $ за барел.

 

 

 

 

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР