Някои британски вестници решиха да намалят броя на страниците си

...
Някои британски вестници решиха да намалят броя на страниците си
Коментари Харесай

Великобритания съкращава страниците във вестниците, цената на хартията скача

Някои английски вестници взеха решение да понижат броя на страниците си поради рекордната цена на хартията . Това оповестява The Guardian.



Увеличаването на цените на хартията навреди на облагите на Reach, издателската къща, която има вестниците Daily Mirror и Daily Express, принуждавайки компанията да предприеме дейности.

Според източника спрямо предходната година разноските на издателството за вестникарска хартия са се нараснали с 65 % . Финансовият шеф на Reach Саймън Фулър сподели, че настоящите цени на хартията са се покачили до най-високото си равнище до момента. Издателството не се спря с изрязването на страници, усили цената на кориците и понижи броя на вестниците, изпращани до магазините и реповете.

Поскъпването на хартията послужи за спад в облагата на компанията с 31% през последните шест месеца .

Според създателя на материала през последните няколко години доста заводи за хартия са затворили заради понижено търсене на техните услуги по време на пандемията, когато забележителна част от хората минаха към онлайн изявления. Освен това по време на пандемията започнаха спирания във веригите за доставки. След като икономическата обстановка се стабилизира, производителите, които останаха на пазара, подвигнаха доста цените на хартията.

По-рано немски производители оповестиха за допустима вероятност да останат без хартия при положение на преустановяване на доставките на съветски природен газ.

Източник: The Guardian
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР