Някои британски болници приличат на военна зона заради притока на

...
Някои британски болници приличат на военна зона заради притока на
Коментари Харесай

Болници във Великобритания са като военни зони заради бушуването на COVID-19

Някои английски лечебни заведения наподобяват на " военна зона " поради притока на пациенти, инфектирани с ковид в новата вълна на заболяването в страната. Това разгласи основният теоретичен консултант на английското държавно управление.

Англия е обхваната от нов вариант на вируса, оказващ нов напън върху изпадналите в тежка обстановка здравни служби и претрупания медицински личен състав.

Рекордните 1 610 умряли бяха регистрирани през вчерашния ден, макар че броя на инфектираните стартира да понижава.

" Когато отидете в болница, това е доста, доста неприятно сега с голям напън и в някои случаи наподобява като военна зона във връзка с нещата, с които хората би трябвало да се оправят ", разяснява основният академик Патрик Валанс пред Sky News.
 Англия имунизира по 140 души на минута
Англия имунизира по 140 души на минута

Англия е ваксинирала 3 857 266 души с първа доза и 449 736 с втора доза

Правителството разчита на невиждана акция за имунизация, с цел да се опита да върне живота към естественото. От началото на програмата при започване на декември над 4 млн. души към този момент са получили ваксина .

Ала Валанс предизвести, че " имунизациите няма да свършат огромна част от работата сега ", като за известно време са нужни старания за ограничение на разпространяването на вируса.

" Тук става въпрос, притеснявам се, за ограничаващите ограничения, в които всички ние живеем и продължаваме с тях ", добави той и акцентира: " Данните не са покрай това, което би трябвало да бъдат сега, те би трябвало да отбележат още много спад - би трябвало да сме сигурни, че ще се придържаме към това. "

В момента Англия е в трета обсада от началото на епидемията. Училищата и магазините, които не продават артикули от първа нужда, са затворени, общественият живот и пътуванията са лимитирани.

Преглед на ограниченията би трябвало да се организира в средата на февруари с вярата заповедите за оставане в дома да стартират да се анулират.
 Англия още веднъж даде доста жертви от COVID-19
Англия още веднъж даде доста жертви от COVID-19

До момента 5,3% от английското население е имунизирано

Ала Валанс акцентира, че разхлабването на рестриктивните мерки не би трябвало да се прави бързо , повтаряйки английския министър председател Борис Джонсън, който съобщи по-рано тази седмица, че това няма да е миг на " Отворен Сезам ".

" Това ще бъде постепенно освобождение , деликатно наблюдаване, схващане на резултатите ", добави Валанс.

Общият брой на умрелите от COVID-19 от началото на епидемията във Англия е 91 470 души, до момента в който общият брой на инфектираните доближи близо 3,5 млн. души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР