Някои британски болници приличат на военна зона, а лекарите се

...
Някои британски болници приличат на военна зона, а лекарите се
Коментари Харесай

Британски болници заприличаха на военна зона

Някои английски лечебни заведения наподобяват на военна зона, а лекарите се мъчат да се оправят с напора от пациенти, инфектирани с КОВИД-19, сподели през днешния ден основният теоретичен консултант на държавното управление Патрик Валанс, в миг, когато смъртността доближи рекордни равнища от близо 100 000 души на дневна база, съобщи Ройтерс.

Починалите от КОВИД-19 в Обединеното кралство по публични данни са 91 470 - максимален брой в Европа и на пето място в света след Съединени американски щати, Бразилия, Индия и Мексико.

Валанс посочи по телевизия " Скай ", че натискът върху Националната здравна работа е голям и лекарите и сестрите се пробват да окажат на хората задоволителна здравна помощ.

Нещата може да не наподобяват по този начин, когато сте на разходка в парка, само че влезете ли в болница, става доста, доста неприятно, с голям напън и в някои случаи нещата наподобяват като военна зона във връзка с това, с което хората би трябвало да се оправят, посочи Валанс, който е някогашен началник на проучванията в ГлаксоСмитКлайн и учител по медицина в Юнвърсити колидж в Лондон.

Вътрешният министър Прити Пател сподели, че броят на умрелите е отблъскващ, само че в този момент не е време за вглеждане във вероятни неправилни държавни решения при ръководството на рецесията.

Британският министър-председател Борис Джонсън беше подложен на критика за това, че е реагирал прекомерно постепенно на здравната рецесия, не е съумял да обезпечи задоволително защитни дрехи и е причина за комплициране в системата за тестване, въпреки че Обединеното кралство бързо стартира разпращането на ваксини, отбелязва Ройтерс.

Днес Обединеното кралство регистрира рекордно увеличение на смъртните случаи - 1610 умряли в границите на 28 дни след предоставяне на позитивен тест.

В момента 37 946 души са в болница с КОВИД-19, а 3 916 са на апаратна вентилация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР