Някои биткойн миньори са започнали да продават монетите, които изкопават,

...
Някои биткойн миньори са започнали да продават монетите, които изкопават,
Коментари Харесай

Копачите на биткойн продават своите монети и това тревожи пазара

Някои биткойн миньори са почнали да продават монетите, които изкопават, написа Блумбърг

Показателят, който наблюдава притежанията на биткойн миньорите, е минал на алена територия на 5 февруари, сочат данни на платформата за крипто разбори Glassnode. Това се случва за първи път от средата на ноември насам. Тази смяна в индикаторът демонстрира, че миньорите продават своите монети, а това се приема за знак за идно разклащане на пазара и отпадане на по-малко ефикасните копачи.

Миньорите натрупат биткойн от месеци, даже когато цената на криптовалутата падна до 35 хиляди $, сочат данни на Delphi Digital. При цена, която е 35% под най-високата стойност от месец ноември, доста миньори са подложени на огромен напън поради високите разноски за електрическа енергия и пазаруването на по-мощен хардуер.

Междувременно акциите на някои от огромните миньори стартират да се възвръщат от скорошните разпродажби. Ценита на книжата на Marathon Digital Holdings Inc., Riot Blockchain Inc., Stronghold Digital Mining Inc. and Hut 8 Mining Corp. са нарастнали с над 40% по отношение на най-ниските им равнища през януари. Компаниите с по-скромни благоприятни условия обаче са в интервал на стратегически продажби.

Marathon и Hut 8 обявиха пред Блумбърг, че не са продали монетите си по време на скорошната рецесия. „ Започнахме да държим биткойните си през октомври 2020 година и от този момент не сме продали нито една монета “, разяснява Чарли Шумахър, представител на Marathon

„ Ние имаме вяра в биткойн. Някои миньори продават биткойн или го употребяват, с цел да покрият разноските си. Ние държим нашите монети “, сподели Сю Енис, началник на отдела за връзки с вложителите на  Hut 8 Mining.

Миньорите се ангажираха с разгръщане на своя бизнес и пазаруване на повече уреди за копаене на биткойн.

„ Имайки поради актуалното положение на пазарите на акции, както и на тези на криптовалути, има малко поле за неточност във връзка с интервенциите през тази година спрямо 2021 година “, разяснява анализаторът на B. Riley Лукас Пайпс, като добави, че машините са станали доста по-скъпи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР